|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 8:44 pm Naslov sporočila: Uporaba omrežja |
|
|
Pozdravljeni!
Malo se pregledoval Upravitelja opravil sistema Windows in ugotovil, da sistem uporablja do največ 4% moje internetne povezave (Povezava lokalnega omrežja 2). Povprečna uporab omrežja (med downloadanjem in odpiranjem strani) je od 1,9 do 3,8%.
To me jezi, ker mi strani še vedno odpira počasi (uporabljam instant internet - neomejeno). Zato me zanima, če obstaja kaki programček ali pa bilo kaj, da bi mojo uporabo omrežja spravil na 100%, ko je to potrebno. Tako bi lahko internet deloval hitreje, zdaj pa ga sistem po nepotrebnem "špara".
Ali je to možno in kako?
Hvala za odgovore!
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
V svojem PC-ju imaš 100Mb, ali celo 1000Mb mrežno kartico ?
Je tvoja internet povezava enako hitra ?
Edit: Ne vem, kakšno teoretično hitrost prenosa podpira HW vmesnik za instant internet, vendar je gotovo višja, od hitrosti povezave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2105 Aktiv.: 8.86 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s kakšnim testom hitrosti internetne povezave (link do enega je objavljen na forumu).
Razni "pospeševalni" programi ne zaležejo kaj prida.
Vzrokov za slab prenos je lahko več:
- Zasedenost omrežja
- Slab signal
- Problem z gonilniki / sistemom
- "Podnajemniki" na računalniku (virusi, spyware).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pet Jul 11, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
int47 je napisal/a: |
Poskusi s kakšnim testom hitrosti internetne povezave (link do enega je objavljen na forumu).
Razni "pospeševalni" programi ne zaležejo kaj prida.
Vzrokov za slab prenos je lahko več:
- Zasedenost omrežja
- Slab signal
- Problem z gonilniki / sistemom
- "Podnajemniki" na računalniku (virusi, spyware). |
Nimam slabega signala. Ampak v opravitelju opravil mi piše, da še ta hitrost, ki jo imam (1,4Mb) ni izkoriščena več kot 5%.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 2:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej v Pregledovalnik dogodkov v Skrbniških orodjih. Poišči opozorilo Tpcip (glej priponko). Z inštalacijo SP2 se zaradi varnosti omeji število povezav. To se da odpraviti -> Link
Sicer mislim, da je to že bilo opisano a trenutno ne najdem.
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
26.75 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
_________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno ti sistem ne špara povezave, omejujejo jo pa drugi dejavniki, npr. kvaliteta signala, razne omejitve, ki jih postavlja operater, neplačani računi
Šalo na stran, če ne najdeš kakšne nastavitve za hitrost povezave, ali pa virusa, se z stanjem sprijazni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Vlibalt, tega mi ne gre namestit. Piše nekaj da bimoral imet 64-bitni sistem ali nekaj takega.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ve kdo kako odpreti datoteko Tcpip.sys? Ker bi moral to spremeniti:
Koda: |
TCPIP.SYS
359,040 bytes, version 5.1.2600.2505
Offset 130 (This is the checksum!)
FROM: 27 C3 05 00 TO: 1B C4 05 00 (<--- corrected checksum)
offset 4F322
FROM: A0 00 00 00 TO: FE FF FF 00 (<--- unlimited connections)
|
V tem je finta. In bi moral nekako odpreti to .sys datoteko da bi to spremenil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidite:
[img][/img]
Moja uporaba omrežja je minimalna, hitrost torej ni izkoriščena, strani pa mi odpira počasi da poživčkam!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.41 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem takem je resnično vse skupaj čudno, jas imam (doma, zato sedaj nemorem narediti print screena) povezavo 4mb/512kb, pa mi tudi po 1 - 3% maksimalno pokaže da je poraba interneta, samo da v nasprotju z tabo meni vse deluje normalno, normalno prenašam podatke z 500kb, strani odpira hitro, tako da more nekaj "štopati" tvojo povezavo oz. porabo.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 2:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
7 Mb/s je teoretična maksimalna hitrost, ki jo tisti modem in omrežje zmoreta. Realen prenos je odvisen od več dejavnikov: zasedenost omrežja, kakovost signala.
Teh 3.41 % je cca. 250 kbit/s kar je hitrost, ki jo je dosegal tudi brat preko instant interneta.
Hitrost je odvisna tudi od tega, katero omrežje modem dejansko uporablja (HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS).
Citat iz Mobitelove strani:
Citiram: |
Pred nakupom preverite , če na lokaciji, predvideni za uporabo podatkovne naprave, obstaja ustrezen mobilni signal. HSDPA signal pokriva že 70% slovenskega prebivalstva, širokopasovnost pa omogočata tudi UMTS (72 % pokritost) in EDGE (90 % pokritost). Celotno Mobitelovo omrežje omogoča GPRS prenos podatkov, ki pa ne omogoča popolne uporabniške izkušnje pri uporabi interneta. |
Preveri torej v nastavitvah modema, preko katerega omrežja si dejansko povezan, oziroma s kakšno hitrostjo si povezan.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
GiGi je napisal/a: |
Potem takem je resnično vse skupaj čudno, jas imam (doma, zato sedaj nemorem narediti print screena) povezavo 4mb/512kb, pa mi tudi po 1 - 3% maksimalno pokaže da je poraba interneta, samo da v nasprotju z tabo meni vse deluje normalno, normalno prenašam podatke z 500kb, strani odpira hitro, tako da more nekaj "štopati" tvojo povezavo oz. porabo. |
Tvoj računalnik vidi samo hitrost mrežne kartice, ki je v njem - večinoma 100MB/s, nima pa pojma, kakšno hitrost si si izbral pri operaterju. Tako da načeloma kaže pravilno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Mogoče ve kdo kako odpreti datoteko Tcpip.sys? Ker bi moral to spremeniti:
[code]
TCPIP.SYS
[snip]
V tem je finta. In bi moral nekako odpreti to .sys datoteko da bi to spremenil. |
En hex editor (meni je vsec HHD Hex editor 2.0, ki je zastonj).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj pogledat v konfiguracijo mrežne. Glej priponko, če imaš nastavljeno Link speed/Duplex mode tako kot je v priponki.
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
20.22 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
_________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jul 14, 2008 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
En hex editor (meni je vsec HHD Hex editor 2.0, ki je zastonj). |
Meni pa XVI32, ki je tudi zastonj.
Ni mi pa jasno, zakaj popravljat TCPIP.sys, če lahko spremeniš nastavitve registra.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni