|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gnioco Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2004 11:35 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2004 11:10 am Naslov sporočila: Pic na I2C vodilu |
|
|
Živjo!
Zanime me, če je že kdo uspel priklopit pic16F84A na I2C vodilo?
Ali je to sploh možno pri tem picu? Priklopil bi ga na serijski eeprom 24c16.
Ali ima mogoče kdo kakšen program za takšno komunikacijo da si pogledam zgolj za primer?
Nameravam narediti merilec srčnega utripa(tipo POLAR), ki bi mi shranjeval pulz na vsake 10 sekund in podatek upisoval v eeprom. Možnost bi bila tudi da bi potem eeprom prebral preko I2C-RS232 umestnika na pc-ju in lahko naredil profil srčnega utripa:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2004 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Seveda na 16F84 lahko priključiš seriski eeprom. Napisati boš moral rutino za I2C. Na Filemanager boš našel kar nekaj primerov kjer sem uporabil I2C rutino. (glej mapo "Nacrti tiskana vezja izdelki") Imaš priložene izvorne kode, tako da ne bo problem izluščit I2C rutino. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gnioco Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2004 11:35 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2004 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo
Kako pa je treba upoštevati tiste čase (videl sem jih v datasheetu od serial eeproma) za start/stop bit, ack,...
Verjetno bom uporabil kar picbasic pro, ima 2 ukaza (I2CREAD in I2CWRITE)
ALi mogoče kdo ve kako delujejo merilci srčnega utripa? Videl sem en priemr z fotodiodo, ampak ni to kar rabim..KAko delujejo tej kupljeni?polar,..itd.?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2004 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
gnioco:
Malo me spominjaš name. Ko bi rad nekaj naredil, mora to biti "takoj" in z čim manj uloženega dela.
I2C rutino je naredil Silvo v svojih primerih. Če si vzameš 10 min časa za vpogled kakšnega od "termo ura" primerov ti bo hitro jasno. (SAA1064 in PCF8583 napr. sta oba na I2C)
Torej na potrebuješ nujno PICBasic, ker se z njim verjtno ne boš izognil brskanju po primerih.
Če pa bi prej uporabil IŠČI funkcijo foruma pa verjetno spoh nebi bilo potrebno pisati sporočila. (kar pa me spet spominja name )
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni