|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 3:17 pm Naslov sporočila: Excel - makro |
|
|
Pozdravljeni
Prosil bi za pomoč, če mi je kdo pripravljen napisat dva makroja za excel, ker nisem vešč v programiranju. V kolikor je kdo mu zadevo pošljem.
hvala
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napisi malo bolj natančno za kaj gre. Pa ti bo lažje kdo pomagal.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
No tu sem pripel dva excelova faila. Na začetku vsakega sem napisal kaj bi naj naredil makro. Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
lp
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
makro1.xls |
Velikost datoteke: |
44.5 KB |
Downloadano: |
23 krat |
|
 Download |
makro2.xls |
27.5 KB |
9 krat |
Nazadnje urejal/a rimci Ned Jul 27, 2008 7:35 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.04 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali moraš rezultat dobiti v istih stolpcih ali je lahko recimo na drugem listu?
Tako ti ostane še original podatki nespremenjeni, saj kak undo ponavadi po zagonu makra ni mogoč!
Pripel sem ti na hitro spisan primerček.
Klikneš na okvirček na prvem listu, rezultat pa dobiš na drugem listu.
Pri makru nisem kompliciral, je napisan malo na dolgo, deluje pa mislim da.
Povej če ti ustreza, čene se da pa tudi kaj spremeniti.
Lp
|
 Download |
makro1.xls |
59.5 KB |
10 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2008 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
V isti dokument sem ti dal oba primera.
Rešitev je malo "kavbojska", na danem primeru pa deluje
Preizkusi.
Lp
|
 Download |
makro1.xls |
79 KB |
13 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Ned Jul 27, 2008 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Super Eddie. Ni pomembno, če je rešitev "kavbojska", deluje to je pomembno. Kar se tiče shranjevanja je zadeva tudi vredu. Bi pa zadevo toliko spremenil da se bo rezultat makroja shranjeval tudi v drugi dokument nekam na disk (npr. v C:\temp\export.txt) in da bo ostal original nedotaknjen, tako kot je sedaj pri tebi. Imam pa nekaj vprašanj:
- eddie pri datoteki makro2.xls sem zadnjič pozabil vpisat določene stolpce. Sedaj sem popravil in še enkrat pripel popravljeno datoteko. Sicer sem probal tudi popravit tvoj makro vendar mi ne špila kot bi moral. Bi pogledal.
- glede makroja, ki si ga ti poimenoval "test". Jaz dobim excelov list, ki ima podobno takšen spisek kot sem ga pripel. V njem ni shranjenega makroja. Na kak način bi ga v tem spisku najenostavjeje zagnal (upam da je razumljivo kaj mislim).
V tistem drugem primeru makroja "test1" je enostavno tam je že makro shranjen v samem listu saj se postavke v zvezek dopisujejo, potem se pa zažene maro.
-ali obstaja kak "scheduled" za makroje. Naprimer, da bi se makro v dokumentu sam sprožil ob določeni uri, s tem da dokumenta sploh nebi bilo potrebno odpreti.
Še enkrat zaenkrat najlepša hvala in se še napraj priporočam za pomoč.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

|
Objavljeno: Pon Jul 28, 2008 8:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Se opravičujem, ker se bolj na redko javljam ampak imam trenutno precej "gosto".
Dajva lepo eno za drugim.
1. Za seznam2 sem dodal, da se ti kopira še nekaj dodatnih stolpcev. Nov makro pripet spodaj v dokumentu.
2.Odpri določen dokument, kjer imaš podatke. Greš na tools -> macro-> macros.
Izbereš pravi makro in klikneš run!
Ampak PAZI! Struktura mora biti enaka kot si jo določil podatki na listu 1 in prazen list 2! v drugačnem primeru stvar ne bo delovala ali pa ti bo prepisala kaj na listu2(če ne bo prazen)! Undo na akcijo, ki jo izvede makro ne deluje!
3.Nevem kako je s "scheduled" makroji ampak mislim da brez da bi imel list odprt ne bo šlo. Možno pa je narediti, da se makro zažene ob odprtju dokumenta ali pa da se izvaja ves čas ko je dokument odprt. Tega ne vem več na pamet, bi moral pogledati.
Vsaj prvi makro je napisan tako simpl, da se da videti sintakso in uporabo v excelu. Z naborom nekaj ukazov je z makroji možno narediti čuda! Torej se ti splača malo preštudirati in boš videl da ni nič posebnega. Tudi drugi ni nič posebnega ampak je napisan bolj tako.... Tako da je malo razpotegnjeno.
Če rabiš pa še kaj pa kar na dan z besedo!
Lp
|
 Download |
rimci_makro.xls |
79.5 KB |
5 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2008 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. Kako si zapisal te makroje sem razvozlal, tako da mi je zdaj bolj jasno kako deluje zadeva. Tudi sam sem nekaj dodal tako da sem si prilagodil zadevo.
"Odpri določen dokument, kjer imaš podatke. Greš na tools -> macro-> macros.
Izbereš pravi makro in klikneš run!"
To vem , ampak v tem listu kjer so novi podatki (vsak dan so novi podatki) ni viden makro, razen če ne odprem tudi excelov zvezek v katerem je shranjen makro.
Me pa res zanima, če mogoče kdo ve ali je možno makro zagnat ne da bi imel list odprt, se pravi avtomatično npr. z *.bat datoteko.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2008 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
rimci je napisal/a: |
Me pa res zanima, če mogoče kdo ve ali je možno makro zagnat ne da bi imel list odprt, se pravi avtomatično npr. z *.bat datoteko.
|
Da se, mogoče ne iz .bat skripte, iz vbs pa:
Koda: |
'Code for running excel macro in vbs
Dim xlApp
Dim xlWkb
Set xlApp = CreateObject("excel.application")
Set xlWkb = xlApp.Workbooks.Open("YOUR WORKBOOK")
xlWkb.RunAutoMacros 1 'xlautoopen
xlApp.Run ("YOUR MACRO")
xlApp.Visible = True
Set xlWkb = Nothing
Set xlApp = Nothing
|
Več informacij o tem ima internet
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vbaac11/html/acmthactRunMacro_HV05186508.asp
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Imam še en problem glede excela, ki upam, da mi ga bo z vašo pomočjo uspelo rešiti.
Imam mapo (npr.december) v kateri je za vsak dan excelov zvezek (npr. 011208.xls, 021208.xls......) v katerem je seznam. Kako bi lahko poiskal koliko krat kateri dan in ob kateri uri je vpisana določena beseda v vseh zvezkih za celoten mesec ali pa za celotno leto, da mi nebi bilo potrebno odpirat vsak zvezek posebej.
hvala že vnaprej
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni