www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gledanje HD filmov na PC-ju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 5:09 pm    Naslov sporočila:  Gledanje HD filmov na PC-ju Odgovori s citatom

Torej, rabil bi kakšno mnenje ali nasvet okoli sledeče zadeve:
Moj PC je AMD Athlon 64 3800 X2, 2G dual channel RAM, grafika je GF 7300 GS 512M, mamaplata je nForce 4 DFI.
HD filmi formata 720 tečejo perfektno, filmi v ločljivosti 1080p pa ne - zatikajo se, oziroma kot bi gledal cca 5 slik na sekundo. Očitno je (vsaj) ena zadeva v mojem sistemu preslaba in, ker vem da grafika ni ravno čudo tehnike kljub 512M RAM-u me zanima če kdo ve, ali bi menjava VGA kartice to izboljšala ? Vem da sem enkrat poskušal igrati NFS MW na slabšem AMD-ju toda s sicer starejšo, a boljšo grafiko (GF6800) in je igra tekla bolj gladko kot sedaj z boljšim CPUjem in slabšo kartico...
TV je še stari CRT, tako da bi rad nekaj filmov pogledal na monitorju - so pa v formatu h264, seveda, ne "pravi" bluray Sad

TNX!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gregorino
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jun 2004 22:35
Aktiv.: 0.04
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kater predvajalnik uporabljaš za gledanje filmov in kodeke?
Sem imel podoben problem kot ti, pa sem si s spleta potegnil KMPlayer, ki je brezplačen in ima vse kodeke, ki jih potrebuje že vključene v samem paketu.
Download programa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej obremenitev CPU med predvajanjem, verjetno je ta krivec...
Kolk vem grafična nima nič z dekodiranjem videa, tistih par slik na sekundo pa praktično vsaka zmore prikazat

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.30

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 8:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno grafična bi morala prispevat k dekodiranju, ker gre za izključno grafična opravila (2D fixed point, vsaj mislim).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav zdajle sem dal notri Planet Earth 1080p in po cca minuti predvajanja se zadeva začne zatikati, celotna obremenitev CPUja je bila tam od 60-70%, pri tem je bilo desno jedro obremenjeno bolj kot levo...
Razmišljam ---če se prav spomnim je grafika original ASUS, ter da je bil zraven programček za navijanje le-te...mogoče bi poskusil VGA naviti in bom videl če je to to...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni