|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.87 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Jul 30, 2008 9:46 pm Naslov sporočila: Okvara na 17" LCD monitorju; slaba vidljivost in čudni |
|
|
Sosed mi je prinesel "odslužen" LCD monitor:
IBM ThinkVision, model: 6734-AB1
Številka šasije: CBPC780K
Ko sem ga pred pol leta dobil, sem mu menjal dva napihnjena elektrolita na napajalniku. Od takrat pa do danes je delal normalno. Sedaj pa se je naenkrat pojavilo: -Slika je zelo temna in večinoma v močnem rdečem odtenku. Ampak osvetlitev zgleda normalno (vidi se sij žarnic skozi luknjice v pločevini zadaj). Najbolj čudni pa so znaki v meniju. Simboli in številke so še vredu, namesto črk pa so kar neki zmazeki in trakovi.
Naj omenim da je nekaj dni pred tem tudi jakost osvetlitve zlezla na maksimum in se ni dala zmanjšati, čeprav je vrednost v meniju ostala nespremenjena (imel sem jo na 50). Takrat je še tudi meni bil normalen.
Je že kdo videl tak primer? Me čaka uničen grafični procesor?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
84.37 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
75.66 KB |
1 krat |

|
|
377.29 KB |
2 krat |

|
Na ploščici seveda ni opaziti nenavadnosti... |
|
903.69 KB |
5 krat |

|
na napajalniku tudi ne... |
|
698.75 KB |
5 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni