www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti grelec in termostat za bojler MAGNUM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
studentek
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2008 15:05
Aktiv.: 0.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2008 3:28 pm    Naslov sporočila:  Kje dobiti grelec in termostat za bojler MAGNUM Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imamo neko italjansko sranje (pardon izrazu ampak drugega si ne zasluži) od bojlerja. Ne vem sicer zakaj je mama to takrat kupla, očitno so jo nasrali. V glavnem, star je pa 3 leta. Torej, pred kratkim nam je začelo ven metati FID. Najprej tu pa tam, potem že večkrat na dan. Seveda se je izkazalo, da je krivec bojler in to takoj, ko sem ga iztaknil iz vtičnice. Vtikač kabla je bil namreč kar precej vroč. Ko sem odstranil pokrov in termostat, sem videl, da je bila majhna količina vode tam, ko se stikata priključka za grelec in termostat. Lepo je tudi smrdelo po zažganem in ob korenu palčke, ki se drži termostata (domnevam da gre za bimetal) je bila bela sled vodnega kamna, kar pomeni da je že dalj časa zamakalo in vlažilo elektroniko termostata. Zdaj pa me zanima ali se splača sploh to popravljat. Verjetno je samo grelec treba menjat? Ali tudi termostat? Ker bojler je drugače deloval, le FID je ven metalo ko je bil dalj časa vklopljen (po umivanju).

In zdaj, če se splača ta grelec menjat, kje ga dobit? Ker je to neka no name firma in google ne najde absolutno nič, se obračam na vas če kateri kaj ve, kje bi se dalo dobit te rezervne dele. Prilagam sliko nalepke in ime, ki je na bojlerju. Aja, koliko okvirno pa stane sploh nov grelec in termostat. Da vidim če nebi bilo boljše it kar po novega v trgovino. Tokrat kar Gorenje, tu vsaj veš kaj kupiš.

Hvala za odgovore in lp!

grega

Prilagam sliko nalepke in ime, ki je na bojlerju:

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2008 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj če se da zatesnit, drugače pa pojdi v italijo prašat če se da dobit grelec, morda je pri njih ta firma poznana tako kot pri nas gorenje.
Nazaj na vrh
studentek
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2008 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zatesnit se ne da, ker sta zaradi vode oba priklopna kontakta na grelcu zarjavela. pa tudi nikjer se nič ne vidi da bi kaj točilo. polek tega je še električar rekel da se ne splača, ker bi že deli bli problem. v glavnem, jutri grem v bauhaus po novega. tokrat od gorenja.

lp,
grega
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poslikaj grelec z spodnje strani.
V podjetju ETA Cerkno jih izdelujejo "malo morje" razlicnih tipov za veliko proizvajalcev.
Ce je grelec skozi prirobnico privit z vijaki cca. 10mm (kljuc 13) bi sel noter tudi kaksen od Gorenja-prav tako napravljen v Eti. Wink
Termostate tudi dela ETA in Metalflex - vsi so vec ali manj standardne oblike.

Grelce in termostate sem videl ze v vec Zelezninah kot rezervne dele-se malo iznajdljivosti pa bo-predvsem pa prilepi kaksno sliko Wink

dezo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40
Aktiv.: 0.95
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne vem kje so butale, če mi pa prineseš grelec in termostat, ga lahko nesem frendom na eto in ti naredijo novega, po starem če ga nimajo, za kakšen six pak pirov.

lp
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si v teh treh letih kdaj vodni kamen počistil? Znal bi biti presenečen nad njegovo količino. Kako je s temi grelci in termostati v Butalah sicer ne vem, V Ljubljani ga boš pa skoraj zagotovo dobil v trgovini Plezzo na Streliški.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
studentek
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala vsem za odgovore. Smile žal sem malo prepozno prišel pogledat, drugače bi še mogoče poskusil kakšnega od nasvetov. namreč, danes zjutraj sem se po neprestanem maminem nerganju odpravil po novega. je pa od gorenja in zdaj že lepo greje vodo Smile

drgač pa še enkrat hvala vsem, pa predvsem tebi dezo za tako velikodušno ponudbo!

p.s. butale so pa maribor Wink

lp,
grega
Nazaj na vrh
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

studentek je napisal/a:

p.s. butale so pa maribor Wink

Hej, pazi se! Tak nizko pa se ja ne bomo spuščali, Maribor še dolgo ne bo na ravni butal! Laughing Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
studentek
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hehe, jah saj vem. itak nikoli nebi reko nič čez moj maribor! Smile samo ob registraciji nisem izpolnil kraja, pa mi je sistem avtomatsko "butale" dodelil. sem potem spremenil Wink

lp,
grega

Že ve sistem kaj dela ! VolkD
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni