|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
studentek Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2008 15:05 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 3:28 pm Naslov sporočila: Kje dobiti grelec in termostat za bojler MAGNUM |
|
|
Pozdravljeni!
Imamo neko italjansko sranje (pardon izrazu ampak drugega si ne zasluži) od bojlerja. Ne vem sicer zakaj je mama to takrat kupla, očitno so jo nasrali. V glavnem, star je pa 3 leta. Torej, pred kratkim nam je začelo ven metati FID. Najprej tu pa tam, potem že večkrat na dan. Seveda se je izkazalo, da je krivec bojler in to takoj, ko sem ga iztaknil iz vtičnice. Vtikač kabla je bil namreč kar precej vroč. Ko sem odstranil pokrov in termostat, sem videl, da je bila majhna količina vode tam, ko se stikata priključka za grelec in termostat. Lepo je tudi smrdelo po zažganem in ob korenu palčke, ki se drži termostata (domnevam da gre za bimetal) je bila bela sled vodnega kamna, kar pomeni da je že dalj časa zamakalo in vlažilo elektroniko termostata. Zdaj pa me zanima ali se splača sploh to popravljat. Verjetno je samo grelec treba menjat? Ali tudi termostat? Ker bojler je drugače deloval, le FID je ven metalo ko je bil dalj časa vklopljen (po umivanju).
In zdaj, če se splača ta grelec menjat, kje ga dobit? Ker je to neka no name firma in google ne najde absolutno nič, se obračam na vas če kateri kaj ve, kje bi se dalo dobit te rezervne dele. Prilagam sliko nalepke in ime, ki je na bojlerju. Aja, koliko okvirno pa stane sploh nov grelec in termostat. Da vidim če nebi bilo boljše it kar po novega v trgovino. Tokrat kar Gorenje, tu vsaj veš kaj kupiš.
Hvala za odgovore in lp!
grega
Prilagam sliko nalepke in ime, ki je na bojlerju:
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj če se da zatesnit, drugače pa pojdi v italijo prašat če se da dobit grelec, morda je pri njih ta firma poznana tako kot pri nas gorenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
studentek Neznanec

|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
zatesnit se ne da, ker sta zaradi vode oba priklopna kontakta na grelcu zarjavela. pa tudi nikjer se nič ne vidi da bi kaj točilo. polek tega je še električar rekel da se ne splača, ker bi že deli bli problem. v glavnem, jutri grem v bauhaus po novega. tokrat od gorenja.
lp,
grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Poslikaj grelec z spodnje strani.
V podjetju ETA Cerkno jih izdelujejo "malo morje" razlicnih tipov za veliko proizvajalcev.
Ce je grelec skozi prirobnico privit z vijaki cca. 10mm (kljuc 13) bi sel noter tudi kaksen od Gorenja-prav tako napravljen v Eti.
Termostate tudi dela ETA in Metalflex - vsi so vec ali manj standardne oblike.
Grelce in termostate sem videl ze v vec Zelezninah kot rezervne dele-se malo iznajdljivosti pa bo-predvsem pa prilepi kaksno sliko  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dezo Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40 Prispevkov: 201 Aktiv.: 0.95 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
ne vem kje so butale, če mi pa prineseš grelec in termostat, ga lahko nesem frendom na eto in ti naredijo novega, po starem če ga nimajo, za kakšen six pak pirov.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Si v teh treh letih kdaj vodni kamen počistil? Znal bi biti presenečen nad njegovo količino. Kako je s temi grelci in termostati v Butalah sicer ne vem, V Ljubljani ga boš pa skoraj zagotovo dobil v trgovini Plezzo na Streliški.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
studentek Neznanec

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala vsem za odgovore. žal sem malo prepozno prišel pogledat, drugače bi še mogoče poskusil kakšnega od nasvetov. namreč, danes zjutraj sem se po neprestanem maminem nerganju odpravil po novega. je pa od gorenja in zdaj že lepo greje vodo
drgač pa še enkrat hvala vsem, pa predvsem tebi dezo za tako velikodušno ponudbo!
p.s. butale so pa maribor
lp,
grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
studentek je napisal/a: |
p.s. butale so pa maribor
|
Hej, pazi se! Tak nizko pa se ja ne bomo spuščali, Maribor še dolgo ne bo na ravni butal!  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
studentek Neznanec

|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehe, jah saj vem. itak nikoli nebi reko nič čez moj maribor! samo ob registraciji nisem izpolnil kraja, pa mi je sistem avtomatsko "butale" dodelil. sem potem spremenil
lp,
grega
Že ve sistem kaj dela ! VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni