|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 5:07 pm Naslov sporočila: Avtoradio Sony CDX-L550X - predelava |
|
|
Pozdravljeni
Imam avtoradio Sony CDX-L550X . Je v delno okvarjenem stanju, saj FM sprejemnik dokaj pogosto odpoveduje. Napake ne bom iskal in odpravljal.
Predelal ga bom v prenosni ojačevalec / cd predvajalnik, saj je dokaj majhen za v nahrbtnik (napr kampiranje), saj zraven potrebujem še samo zvočnike.
Radio sem že uspešno priklopil na 220V napajanje. Namesto FM sprejema želim narediti line-in vhod, vendar se bojim da to ne bo izvedljivo.
Radio sem sedaj razdrl in pregledal vezje, vendar mi ni uspelo najti signala iz fm sprejemnika v ojačevalec. Prav tako tudi ne iz CD predvajalnika v ojačevalec.
Bolj racionalna rešitev se mi zdi, da dam preklopno stikalo na izhod CD predvajalnika in tak peljem not line-in.
Tukaj prosim za pomoč, kam naj priklopim line-in signal. Na žalost pa ni na internetu nikjer sheme po kateri bi se lahko orientiral.
Ugotovil sem tudi, da ima radio na vezju prosto mesto za line in priklop, saj ima druga verzija radia to možnost. Nalotati konektor in nekaj elementov seveda ni problem, vendar pa če se ne motim software radia ne bo omogočal preklopa na line in.
Zanimajo me vaše rešitve in ideje.
Naredil sem fotografije vezja (v prilogi).
Hvala že v naprej.
Lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
3.15 MB |
Pogledana: |
6 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.79 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
Nazadnje urejal/a Musty Pon Avg 11, 2008 11:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 8:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej ... kateri tip radia, L500X ali L550X? Če se razjasni tip radia se lažje poišče shemo.
Predelavo je najlažje narediti tako da se "line-in" pripelje direktno na vhod ojačevalca. Mislim da je na forumu že tema kjer Iztok opisuje ta postopek.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Avg 11, 2008 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tip je L550X, se opravičujem za napako. Sem brskal, vendar nisem uspel najti omenjene teme...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Avg 12, 2008 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj imaš sheme (30M) za model CDX-L550X, kot kaže je bilo kar nekaj variant. Podobna tema pa je tu.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni