|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:43 am Naslov sporočila: Alternativa živo-srebrnemu stikalu |
|
|
Torej, kot je že napisano v naslovu teme, me tako malo zanima kakšne so kaj alternative tistim starim živosrebrnim stikalom. Slednji so, kolikor vem, prepovedani zaradi živega srebra.
Velikokrat sem že bil v situaciji, da bi potreboval nekaj, kar bi ob kakšnem premiku oz. pretiranem nagibu ali čem podobnim sklenilo tokokrog, pač princip nekakšnega senzorja. Sicer sem za, danes vendar bolj popularne, senzorje pospeška že slišal, ampak kolikor mi je znano potrebuje vsaj kakšen uP za delovanje pa tudi sama dobavljivost je vprašljiva. V svetu uP nisem ravno domač, da bi se zadeve lotil na ta način, vse kar znam je "sflashat" kakšen PIC ali ATMEL. Razen, če mogoče pozna kdo kakšen načrt / program / projekt na internetu, ki bi ga lahko uporabil za nekakšen senzor premika ali kaj podobnega.
Kakšen bi torej lahko bil naslednik preprostega živosrebrnega stikala? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Nagibno stikalo _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 12:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Namesto živega srebra so dali po novem pač kovinsko kroglico notri. Sicer se preveč rada kotali kot pa živo srebro, ampak za enostavne aplikacije pa je. Imajo jih v Co****u. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.60 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 1:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za odgovore. Se vidi, da še nisem čisto domač na forumu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni