Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 12:02 pm Naslov sporočila: Elektrika iz krompirja |
|
|
A je to mogoče? A je še eden mnogih fake posnetkov.
Ne vidim nobene možne reakcije? Sploh pa bi morala biti če precej močna iskra, da bi zanetilo vato. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.02 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ojoj - eni pa imajo ideje!
Sem pa res poskusil napajati digitalno uro iz praška s krompirja (no, treh, pa da ne pozabim na cink/baker elektrode) in je prav lepo delalo par dni (potem se je preveč posušilo ...).
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva zadeva. Mogoče kdo ve zakaj pride do tega (če ni nateg)? _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Consty Član

Pridružen-a: Čet 21 Avg 2008 13:15 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
V sredini krompirja je zobna pasta s soljo zmešana, noter pa dve žici - zdej bo pa kr iskra nastala iz tega in zanetila ogenj...
nateg valda...
pravkar sem zapravil 3 minute svojega življenja... hočem jih nazaj!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo mi je škoda krompirja za tole. Letos bo verjetno precej drag. Če mi bo jutri pri pakiranju kakšen narobe hodil, bo postal poskusni zajček. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo bi bilo, če bi poizkusil kakšnih 10 krompirjev vezati zaporedno ali pa vzporedno. Bom poizkusil.
Niso omenili, ali je boljši mlad ali star krompir. Imamo doma kmetijo, je krompirja na pretek, zato si lahko privoščim take vrste poizkusov... _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 6:52 am Naslov sporočila: |
|
|
@jule: sicer filmčka ne morem videti (službene restrikcije), ampak ker omenjaš vato... Iz vate zellllo enostavno narediš strelni bombaž . Ta je pa kar primerno vnetljiv in ne potrebuje veliko za vžig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 7:11 am Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
@jule: sicer filmčka ne morem videti (službene restrikcije), ampak ker omenjaš vato... Iz vate zellllo enostavno narediš strelni bombaž . Ta je pa kar primerno vnetljiv in ne potrebuje veliko za vžig. |
Misliš nitrocelulozo? Ta bi tudi zgorela z bliskom in brez vsakršnih ostankov ali dima. Ta vata tukaj pa gori normalno, kot vata. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
To pa zna bit zanimivo So kazali na Mythbusterjih kako se jo naredi ampak so cenzurirali: Dodaš malo muu in malo mjav, potem en i-a! in imaš strelni bombaž
Zanima me še, kako se najboljše doma naredi baterijo, namesto z limoninim sokom. Z limono dobiš 0.7V, z vinom 0.9V, kaj kar se lahko kupi je še boljše? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Sre Avg 27, 2008 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
To pa zna bit zanimivo So kazali na Mythbusterjih kako se jo naredi ampak so cenzurirali: Dodaš malo muu in malo mjav, potem en i-a! in imaš strelni bombaž
|
Glej tukaj. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
veter Član

Pridružen-a: Tor 06 Jan 2004 9:25 Prispevkov: 138 Aktiv.: 0.58 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Avg 28, 2008 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
A je to mogoče?
Ne vem...
Glede na to, da je potrebno čakati 5 minut in da sem lahko videl samo iskro...
Meni se zdi da gre za neke sorte kondenzator....
Naj nekdo sproba pa pove, sej ni tako zahtevno...
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|