|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 8:08 pm Naslov sporočila: ExpressPCB |
|
|
A je tu kdo, ki dela s tem programom.
Sam sem namreč naredil v programu ExpressSCH vezje in sedaj naj bi naredil v ExpressPCB še tiskovino. Na žalost ne vem kako naj naredim da ne bom še enkrat vse vnašal na ploskvo in vezal med seboj.
Ali pa če obstaja postopek za izvoz v format, ki ga zastopi Eagle..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.51 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem našel na spletu diplomsko nalogo, ki primerja tri različne programe in sem si v .pdf dal ven opis programa ExpressPCB.
Pripenjam - mogoče še komu pride prav
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ExpressPCB.pdf |
Velikost datoteke: |
4.11 MB |
Downloadano: |
28 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.66 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Jun 27, 2011 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem nekaj malega poskušal z njim. Bom kar takole povedal, če bi zmešal Sprint Layout in Express PCB bi bil to zame sanjski program.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.24 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 6:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
V opisu za ExpressPCB sem našel vsaj eno drobno napakico - napačna slika menuja pri shranjevanju pcb datoteke, poleg tega pa je izpuščeno, da se sliko sheme ali ustrezne plasti tiskanine, zlahka izvozi v format bmp (nastavljivo koliko dpi) ali pdf format z nekim od pdf tiskalinkov. Od tam naprej pa omejitev ni več.
In še, za vsak primer, še link do celotne diplomske naloge:
http://www.pef.uni-lj.si/slavkok/diplome/mah_m/Diploma_mah.pdf
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.09 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tale pri meni nebi naredil diplome, ker delo ne drži vode.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.24 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Jun 28, 2011 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
@webmouse
Še glede osnovnega vprašanja.
Ne, ExpressPCB nima autorouter. Ima sicer pomagalo, da ti označuje pine, ki jih moraš povezati, ampak elemente in vezice moraš še vedno razporediti sam.
V tolažbo lahko rečem, da tudi v programih, ki sicer imajo autoruter, ročno razporejanje in povezovanje elementov med seboj, kar pogosta praksa, saj program le redko naredi tako kot je željeno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.09 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
V tolažbo lahko rečem, da tudi v programih, ki sicer imajo autoruter, ročno razporejanje in povezovanje elementov med seboj, kar pogosta praksa, saj program le redko naredi tako kot je željeno. |
Ni res. Vedno naredi natančno tako kot od njega zahtevamo. Je pa res, da je za funkcionalno in všečno vezje potrebno pravilno nastaviti kar nekaj parametrov. In tu se stvari zalomijo. Na hobby nivoju ne počnemo kompliciranih stvari, zato je peš rutanje hitrejše, kot pa nastavljanje parametrov. Vezja, ki so kompleksnejša pa se dejansko dela s pomočjo autoruterjev. Mnogokrat si pomagamo tudi tako, da avtoruterju damo nalogo samo na enem delu tiskanine. In potem to ponovimo na več delih celotne tiskanine. Preostanek zrutamo sami.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.69 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Ma ne vem, pri nas delamo lahko rečem kar zahtevne tiskanine, tudi do 12+ slojev pa gre vse na roke
L.P.,
Miha
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem to pomeni, da ste nizko produktivni. Autoruter naredi stvari povsem v redu, le nastaviti ga je potrebno pravilno.
Izgleda, da imate pri vas problem z nastavitvami. Včasih že ena kljukica v nekem polju pomeni veliko.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.78 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Darko, o katerem programu govoriš, ker jih je kar nekaj na svetu (da ne rečem tržišču, ker so tudi free variante).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70857.51
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se da shemo narejeno v ExpressSCH kako uvoziti v eagle da bi tam probal z avtomatiko naredit vezje.
Ke me v ExpressPCB nekaj heca da ne morem tiskanine sestavit...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David2204 Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01 Prispevkov: 997 Aktiv.: 4.93 Kraj: Ljubljana - Nova Gorica
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 3:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
Darko, o katerem programu govoriš, ker jih je kar nekaj na svetu (da ne rečem tržišču, ker so tudi free variante). |
Altium Designer. Bolj ali manj ga za načrtovanje vezij uporabljajo vsi profesionalci.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.81 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 29, 2011 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem programu sem jaz že nekajkrat neuspešno poskusil uporabiti auto component placer. Vse komponente mi nameče eno čez drugo. Nisem pa se poglabljal kaj dosti, to je pa res.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 489 dni