|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s51zg Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35 Prispevkov: 538 Aktiv.: 2.26 Kraj: JN76BC - Srednje brdo
|
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 5:12 pm Naslov sporočila: YAMADA dvd 6800X - problem! |
|
|
Pozdravljeni,
problem je v tem, da ne prepozna DVD-ja! CD-je pa normalno predvaja.
Pred časom sem iskal na tem forumu motorček za pogon CD-ja. Prijazno se je odzval Andrej in mi poslal podoben motorček. (pri staremu je odletel kolektor, oz. ga je ostale le še cca 1/3). Po zamenjavi motorčka, sem probal neki CD in že sem pomislil, da sem zmagal. Zadeva je delovala BP. Kasneje sem probal še en DVD. Tega pa ne prepozna! Nekaj časa šiba glavo naprej-nazaj. Potem se pa ustavi. Original motorček ima oznako RF-300CA-11400. Je 3V/0,018A. Obratov po podatkih ima v 3000. Andrejev motorček pa ima oznako 11440. Je 2V/0,015A. Obratov po podatkih ima pa 2200. Napetost iz napajalnika je ostala 3V. Se pravi, da so se tudi obrati pri 2V motorčku povečali in malenkostno tudi tok. Zanima me, če obrati igrajo kakšno vlogo pri tem?! Ali pa je mogoče kaj narobe z lasersko glavo? Glede na to, da sem popoln laik na tem področju, bi lepo prosil za nasvet !
LP
Janez S51ZG _________________ __________________
Never put off till tomorrow what you can do
today. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni