www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Seminarska naloga s PIC 16F877

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zanck
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Okt 2008 21:12
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 9:19 pm    Naslov sporočila:  Seminarska naloga s PIC 16F877 Odgovori s citatom

LP!

V šoli moramo narediti seminarsko nalogo z tem mikrokontrolerjem. Zanima me če ima kdo že kaj takega narejenega. Rabim ker se bolj malo zastopim na te zadeve. Rabim rešit en problem kot so recimo garažna vrata in podobno.

hvala!
zanck
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.11
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 9:22 pm    Naslov sporočila:  Re: pic 16F877 Odgovori s citatom

zanck je napisal/a:
V šoli moramo narediti seminarsko nalogo z tem mikrokontrolerjem. Zanima me če ima kdo že kaj takega narejenega. Rabim ker se bolj malo zastopim na te zadeve. Rabim rešit en problem kot so recimo garažna vrata in podobno.

In zakaj misliš, da se tovrstne probleme rečuje tako, da vprašaš, če ima kdo že kaj takega narejenega?

Sicer pa klik

snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako jo boš pa zagovarjal, če je ne boš sam naredil?

S.
Nazaj na vrh
zanck
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no lejte, pač vprašam, če ima kdo kaj takega narejenega ali pa če mi lahko pomaga narediti kaj takega, saj naš pofesor ne razlaga popolnoma nič in skorj ceu razred ne šteka ničesar. Delamo v mplabu. Vem da bo težko zagovarjat ampak kaj [slovenščina je zame španska vas]. pač [slovenščina je zame španska vas] sam [slovenščina je zame španska vas] ane.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.59

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanck je napisal/a:
Vem da bo težko zagovarjat ampak kaj [slovenščina je zame španska vas].

Se strinjam.

s56al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03
Aktiv.: 3.33
Kraj: JN66SI & JN76TM

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pojdi na www.microchip.com

klikni: design / technical documentation / app notes

in išči po: 8 bit PIC uc / PIC16F87x

Našel boš kar nekaj problemov rešenih z mikrokontrolerji družine 16F87x in sicer kompletno dokumentacijo z opisi, shemo, programsko kodo in razlago rešitve problema. To so t.i. "application notes".

Primer meritve temperature:

http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/91051a.pdf

Vse sicer le v angleščini, upam da to ne bo problem.

LP, Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zanck
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s56al najlepša ti hvala. Se opravičujem za jezik v prejšnem odgovoru.

lp
zanck
Nazaj na vrh
zanck
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spet jaz. Se opravičujem, ampak učitelj mi je sam določil temo seminarske naloge. Tema naj bi bila dvigalo. Sedaj pa me zanima, če bi mi kdo pomagal narediti. Prosil, bi če bi mi lahko tudi narejeno bolj podrobno razložil. Zgradba z dvigalom naj bi imela 5-7 nadstropij. Dvigalo pa bi moralo prepoznati v katerem nadstropju je in če pritisneš na gumb z nadstropjem bi te moral odpeljati tja.

Se že v naprej zahvaljujem
LP
zanck
Nazaj na vrh
DejanX
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09
Aktiv.: 0.35
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zanck je napisal/a:
Spet jaz. Se opravičujem, ampak učitelj mi je sam določil temo seminarske naloge. Tema naj bi bila dvigalo. Sedaj pa me zanima, če bi mi kdo pomagal narediti. Prosil, bi če bi mi lahko tudi narejeno bolj podrobno razložil. Zgradba z dvigalom naj bi imela 5-7 nadstropij. Dvigalo pa bi moralo prepoznati v katerem nadstropju je in če pritisneš na gumb z nadstropjem bi te moral odpeljati tja.

Se že v naprej zahvaljujem
LP
zanck

Preberi zadnji odstavek:
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?p=109594#109594
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 12:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bojim se, da boš nalogo moral rešiti sam. Postavi konkretno vprašanje (napiši kaj si že naredil in kje se je zataknilo) in boš verjetno dobil uporaben nasvet.

Namen podobnih nalog je, da se naučiš misliti s svojo glavo.
Nazaj na vrh
zanck
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 2:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glejte jaz nočem, da mi to napiše kdo drug, le da mi kdo pomaga pri tem. Ker pa sem z programiranjem seznanjem šele približno en mesec (na teden imamo 2uri) ne vem veliko o tem. Znam recimo sešteti dve števili in podobno. Tako da, če bi biu kateri pripravljen mi razložiti vse od začetka, bi biu nadvse hvaležen.
Nazaj na vrh
praksa
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 10:24
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala

Nazadnje urejal/a praksa Sre Nov 19, 2008 1:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
zanck
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 01, 2008 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vegova Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 487 dni