www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Potrebujem nov napajalnik

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
me001
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 0:04
Aktiv.: 0.01
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 12:27 am    Naslov sporočila:  Potrebujem nov napajalnik Odgovori s citatom

Iz servisa sem dobil napajalnik, ki ga ni mogoče popraviti, šel je trafo, ker pa nisem elektro stroke, se obračam na vas, da mi predlagate kaj naj sedaj nabavim.
V kakšno samogradnjo se nebi spuščal ker se na zadevo ne spoznam dovolj.

Če navedem specifikacije napajalnika (napajalnik je namenjen za zvočnike):
AC/DC input 230V 50Hz 250mA
Output: DC+- 10,5V 1,6A

Prilagam tudi sliko notranjosti napajalnika

Vsaka informacija dobrodošla

Hvala in lep pozdrav

napajalnik1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  532.52 KB
 Pogledana:  11 krat

napajalnik1.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.69
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 2:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.bolha.com/oglas1688495/napajalnik-12v-2-a

Za ceno se boš pa moral sam dogovorit.

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, tale napajalnik z bolhe ne bo primeren. Mislim, da me001 potrebuje napajalnik s simetričnim izhodom ( pozitivna in negativna napajalna napetost)

LP

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 9:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povprašaj v Conrdu,tam bi znalo biti.
me001
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem kontaktiral conrad, lahko bi rekel da so bili z zadevo že seznanjeni, očitno so aktivni tudi na forumu - pohvalno.

V glavnem predlagali so mi napajalnik, vendar imam spet težavo kajti iz napajalnika gresta 2 žici, na mojem napajalniku pa imam 3 žice (prilagam tudi sliko), kako zadevo priklopit.

Kaj predstavlja GND če se ne motim naj bi bila to masa

Hvala in lep pozdrav

1.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  245.33 KB
 Pogledana:  3 krat

1.JPG

2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  96.98 KB
 Pogledana:  2 krat

2.JPG

Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po sliki predvidevam da imaš napajanje plus-minus-masa...

Primer: Med rdečo in črno žico bi ti moral instrument pokazati npr. 12V, med črno in rjavo pa -12V... če bi pa pomeril med rdečo in rjavo pa 24V.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 12, 2008 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

me001 je napisal/a:
Sem kontaktiral conrad, lahko bi rekel da so bili z zadevo že seznanjeni, očitno so aktivni tudi na forumu - pohvalno.
...

Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jp, napajalnik je definitivno simetrični. 2x 10V.
Kje bi lahko kupil tole mi ni jasno.
Predlagam, da greš v recimo Hit elektronik, kjer ti navijejo trafo po tvojih zahtevah. Pač jim neseš napajalnik pokazat. Sicer ne bo enake oblike, funkcija bo pa ista.
Cena - po moje bo okrog 10-20 eur ali tam nekje, ne pa me držat za besedo.

Potem samo nekdo skupaj sestavi.

Kdo že navija EI trafote? Dolinšek? Če kdo pozna, naj tu objavi njegov kontakt Exclamation

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi poklicat Telmar.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ima transformator vgrajeno termično varovalko na primarni strani? Ker dostikrat pregori samo ta, navitje pa ostane celo. Meni je že uspelo nekje premostit dva podobna napajalnika za neke druge naprave.
Nazaj na vrh
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 7:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformator je 2x10V ali 20V s srednjim odcepom moči najmanj 30W. Verjetno se kje dobi kaj primernega. Izhodna napetost je lahko tudi 2x9V do 2x12V, kar so neke standardne vrednosti.
Transformator je lahko pregorel kar tako ali pa zaradi okvare na bremenu, kar se mi zdi bolj verjetno. Mogoče zamenjava transformatorja ne bo rešila vseh problemov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me001
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 13, 2008 11:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na vse informacije, ki ste mi jih podali mi je sedaj zadeva malo bol jasna,
podatkov o podjetjih, ki se ukvarjajo s transformatorji je kar nekaj, tako, da bom menda našel nekoga, ki bo zadevo uredil.

Zadeva je po vsej verjetnosti odpovedala zaradi starosti, nekje 9 let je vse skupaj staro, vendar imam namen zadevo spravit do te faze da bo funkcionirla.

Hvala še enkrat vsem za pomoč, o rezultatih pa poročam
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni