|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grAyFox Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 2:32 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 2:38 am Naslov sporočila: Kateri Os najbolj privarčuje porabo baterije prenosnika |
|
|
Malo sem brskal po google in iskal kakšne informacije o tem kateri OS je najmanj baterijsko požrešen. Večinoma sem našel debate samo o Visti in XP, ki pa niso kaj prida ker vsak govori drugače. Mene zanima perdvsem na široko. Se pravi, da zraven štejem vse možne OS (Linux,Win,MacOS...) Probleme z driverji zanemarimo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na macbookih se zagotovo pozna če imaš OSX (mislim da okoli 4+ ure), ker ne vem če gonilniki za xp-je ne podpirajo vseh varčevalnih shem(gonilnike izda apple tako da...)
Mislim, da ni toliko pomemben operacijski sistem kot pa proizvajalec z gonilniki za varčevalne sheme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam bolj slabe izkušnje z Ubuntujem ( približno dve uri), srednje z XPji (približno dve uri in pol) in precej dobre z Visto (skoraj tri ure). Pri visti pa je to tudi edina dobra stvar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grAyFox Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 2:32 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja vendar s temi Aero efekti v Visti je notebook dosti bolj požrešen, ali se motim?Več procesev je, več rama porabi... Ni mi jasno kako lahko sistem, ki bolj obremenjuje pc porabi manj energije... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poraba je odvisna od kar nekaj reči. Verjetno Vista hitreje ugasne določene dele PC-ja in s tem zmanjša porabo. Večja poraba Rama verjetno ne vpliva na električno porabo. Ram se mora osveževat pa če je kaj notri zapisano ali pa ne.
Moj laptop ugaša vse živo tudi zvočno kartico. Veliko je odvisno od stroje opreme, ter seveda gonilnikov. Če gonilniki ne podpirajo varčevanja z energijo potem varčevanja ni. In gonilniki so za Visto drugačni kot za Linux. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.66 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2008 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
grAyFox je napisal/a: |
Ja vendar s temi Aero efekti v Visti je notebook dosti bolj požrešen, ali se motim?Več procesev je, več rama porabi... Ni mi jasno kako lahko sistem, ki bolj obremenjuje pc porabi manj energije... |
Aera nisem uporabljal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni