|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pingo Član

Pridružen-a: Pet 18 Nov 2005 9:48 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Pet Sep 12, 2008 2:03 pm Naslov sporočila: Posredovanje IP telefonske linije |
|
|
Zdravo
Morda kdo ve kako bi IP telefonsko linijo iz ene lokacije preko interneta speljal na drug računalnik na drugi lokaciji na katerem je samo ADSL linija brez telefonije.
LpP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Sep 12, 2008 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdo pa je operater tvoje IP telefonske linije?
Nekateri operaterji omogočajo prenos ip terminalov tudi na konkurenčna omrežja.
Recimo moj operater [s******]. dovolj je da iz službe vzamem telefon s seboj (oziroma vsaj uporabniške parametre) in ga priklopim na katerokoli internetni priključek tudi v tujini in zadeva preverjeno deluje. Cenik klicev pa je isto kot bi telefoniral iz službe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pingo Član

Pridružen-a: Pet 18 Nov 2005 9:48 Prispevkov: 44 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Pet Sep 12, 2008 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
T2 je na obeh linijah.
LpP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 14, 2008 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo bolj podrobno opiši za kakšno IP telefonijo gre. Če imaš pri sebi SIP klienta lahko le tega preneseš kamorkoli, kjer je le možnost dostopa do interneta in so seveda odprti vsi potrebni porti za IP telefonijo. Sam na primer uporabljam SIP SoftPhone na računalniku in GSM telefonu, pomeni, kjerkoli (je zelo praktično na letališčih, kjer je več ali manj free dostop do interneta) se povežem na internet se moj telefon poveže na mojo centralo. Preusmeritve poskrbijo, da sem dosegljiv, oziroma kličem po ceni kot da sem doma .
Bodi malo bolj natančen pa ti mogoče lahko pomagam.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni