|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Ales Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 22:17 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.26 Kraj: Poljčane
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: Evropske subvencije za nakup novih avtomobilov |
|
|
Kaj pravite na to?
Subvencije
Meni se zdi kr dobra ideja Upam da se bo uresničla zadeva, čeprav sem sam pesimist.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglabljanje razlik med sloji.
Bogatejši, ki si sploh lahko privoščijo nov avto, bodo le-tega dobili ceneje, za rajo pa seveda ne bo subvencij za kruh in mleko... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo subvencija dovolj visoka, bi znalo bit zanimivo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70760.91
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 1:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem popolnoma proti temu predlogu! Kaj manjka 10 let staremu avtu? Če je vzdrževan popolnoma nič.
In sedaj bomo ljudje iz svojih žepov reševali avtomobilsko industrijo pred propadom. Prej bi mislili na to, ne pa da so si samo manili roke in pisali o rekordnih prodajah.
Bi si v času najboljših prodaj ustavnovili fonde za primer krize s katerih bi črpali sredstva, pa ne bi bilo takšnih problemov. Ne pa da moramo sedaj lastniki avtomobilov reševati avtomobilsko krizo!
In kam bo Slovenija s 400.000 avti? Jih bomo imeli doma po dvoriščih in zato plačevali še dodatne ekološke takse, saj predvidevam da se takega vozila ne bo dalo registrirati?
To je tudi voda na mlin za zavarovalnice, saj bodo ljudje avtomobile zopet pretirano zavarovali.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 8:32 am Naslov sporočila: Hm |
|
|
Ker vrana vrani oči ne izkljuje, predvidevam, da bodo subvencije samo za avtomobile 'višjega cenovnega razreda', tako, da si bodo gospodje, ki so vse to zakuhali, imeli še en bonus, ceneje bodo prišli 'skozi'. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Popolnoma logično je, da bi bila subvencija vezana na "preostalo" vrednost 10 let starega avtomobila.
Moj avto, katerega nabavna cena je bila nizka, mi pa še vedno kljub letom zelo dobro služi, ne bo čez eno leto vreden več kot ena celoletna vinjeta. Če bi bila država zelo velikodušna, bi dobil dve celoletni vinjeti. Upam, da bi država pokrila tudi ekološko razgradnjo, sicer bom v minusu. Temu bo ponovno sledilo praskanje denarja na kup, pa morebitni krediti, pa... za nabavo drugega vozila.
Sicer pa če tak predlog pomeni uspešno rešitev neke panoge, bi lahko sprejeli tudi sklep, da mora vsak državljan kupiti na dan kilogram krompirja za reševanje kmetijstva, tri rolice toaletnega papirja za reševanje papirne industrije, menjat pohištvo vsakih pet let za reševanje lesne industrije, ...
Niti pomisliti si ne upam kakšne ideje bi lahko sprožilo spoznanje, da ima pokojninska blagajna minus, pa zdravstvo, ...
Krizne razmere so očitno pravi čas, da ravno vsak kljukec pride s svojimi idejami na dan.
Zdravko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se samo smeje.
Kako lahko država meni prepove uporabljati mojo lastnino. Sicer pa imam idejo, kje bomo (bodo) reveži dobili denar za nove avtomobile. V Sloveniji ima država in "Vatikan" veliko gozdov. Saj vsi pravijo da se slovenija zarašča. Bomo pač za naš dobrobit sekali državne gozdove. Ko bodo državni gozdovi posekani bomo iz nekaj 10 CO2 v O2 pretvornikov dobili enega lepega, črnega, močnega O2 v CO2
Ne šalo na stran. Ideje sploh ne podpiram. Koliko ljudi si dejansko lahko privošči nov avto, če se še kruha ne more. In zakaj bodo subvencionirali nakup avtomobila? Ali menite da je avtomobil življenskega pomena? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70760.91
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Boris pod tvoje se podpišem takoj 120%
Živeti je potrebno po svojih zmožnostih ne pa po možnostih( kredit na kredit samo da imaš boljši -NOV_avto kot sosed)
lp
lado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Meni se samo smeje.
Kako lahko država meni prepove uporabljati mojo lastnino. |
Saj ti ne bo prepovedala! Samo registrirati ga ne boš mogel!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
lado je napisal/a: |
Boris pod tvoje se podpišem takoj 120%
Živeti je potrebno po svojih zmožnostih ne pa po možnostih( kredit na kredit samo da imaš boljši -NOV_avto kot sosed)
lp
lado |
Se popolnoma strinjam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Kako lahko država meni prepove uporabljati mojo lastnino. |
Saj ti ne bodo. zaostrili bodo tehnični pregled, pa tvoja in moja igračka več ne bo smela na cesto.
Ker nima ABS, BBS, ZMF, HGS, pa kaj jaz vem, še katerih kratic  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha... predlagam srečanje oldtimerjev na parkirišču pred maximarketom. Pa vsi trobit !
V Sloveniji imajo 10 in več let stare avtomobile zgolj tisti, ki si novega tako in tako ne morejo privoščiti. Ostali imajo dobre in nove avtomobile. V povprečju je po mojih ocenah povprečna starost slovenskega avtomobila manjša kot recimo nemškega.
Ne vem torej kako naj bi tak ukrep karkoli rešil ?
Je pa res, da se v najboljših avtomobilih praviloma vozijo glave brez vsebine. In novih avtomobilov je občutno preveč ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Bedarija! Tako kot je bilo povedano že v prejšnjih postih, da naj podjetja enostavno zaprejo, če ni profita. Vse subvencije so enostavno brezvezne, tukaj se samo obrača denar skozi državo in od tega ima največ država (EU). Za primer bom vzel kmetijske subvencije; te subvencije so samo zato, da je hrana za potrošnike cenejša, ker država postavi ceno izdelka oziroma regulira tržišče, ker ponuja subvencije. Če je neke hrane preveč (npr. govedine) enostavno "najdejo" eno kmetijo ali več na kateri se "pojavi" BSE in pobijejo celo farmo živine ter tako vzdržujejo ceno.
Sicer pa ne razumem zakaj bi Slovenci sploh morali imeti tako nove avtomobile, saj ima skoraj vsak novejši (še boljši kot sosedov) avto. Skandinavske države imajo slabši vozni park in boljši standard v primerjavi z našim, tako da ne vidim razloga zakaj bi morali pomagati avtomobilski industriji, bodo pač cene padle, ker so že tako previsoke, ceste so itak preobremenjene, tako da ne potrebujemo še več vozil.
Poglejte si rabljene avtomobile v ZDA (kliknite galerijo), 1 ali 2 leti staro vozilo stane toliko kot pri nas 10 let staro. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni