www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

lise na ekranu
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.84
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 4:48 pm    Naslov sporočila:  lise na ekranu Odgovori s citatom

pozdravljeni!

imamo televizijo ki je pravkar prišla iz servisa ( garancija še ). ko sem televizijo priklopil so se takoj pojavile barvne lise ob robeh ekrana, sedaj po dveh tednih še vedno niso izginile. koliko sem prebral po internetu bi naj bilo to od magnetnega polja ( zvočnikov...) vendar jih nimam blizu ekrana. so imeli na servisu kaj poleg danega? kako se to lahko odpravi?

v pripoki je slika slike tv-ja

IMG_2055.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.51 MB
 Pogledana:  24 krat

IMG_2055.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čez noč imej TV ugasnjeno na stikalo, ne le v stand-by. Lahko tudi iztakneš kabel iz vtičnice.
Če po dveh takih izklopih ne bo čisto nič bolje, je tvoj TV najbrž doživel tršji pristanek na tla...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 8:48 pm    Naslov sporočila: icon_note lise na ekranu Odgovori s citatom

po izklopu stikala, izklopu kabla iz vtičnice ni nič bolje Confused je še kaka rešitev ali tv peljati nazaj ( da opet nekaj spocajo) btw televizija pri meni ni doživela padca.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izklopljen mora biti par ur, da se PTK ohladi.
Koliko časa si imel ti izklopljenega?
Nazaj na vrh
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 9:13 pm    Naslov sporočila:  lise na ekranu Odgovori s citatom

premalo Very Happy

bom pustil čez noč izkloplenega pa bom videl kak bo.
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav!
Nič ne čakaj, pelji takoj nazaj na servis. Tvoja napaka nima nobene zveze z demagnetizacijo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa saj ni naredil nobene napake, le površno je prebral moj nasvet.
Je pa tudi res, da se da tudi doma nevede krasno namagnetit ekran, tako da ga sam TV ne zmore odpravit. Sicer moraš imeti pri tem kar precej "sreče", ampak se da. In to ravno pri priklopu, pa brez uporabe magnetov.

Poleg tega so barvni CRTji občutljivi že na zemeljsko magnetno polje.
Ne verjameš?
Med delovanjem obrni TV za kakih 90° levo ali desno in poročaj...
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj verjamem,imam homemade demagnetizator, demagnetiziral sem najnanj 100 Tevejev, ampak mislim da tu ne gre za napako pri demagnetiziranju. Vseeno so te lise prehude.
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko tudi, da je bil neučakan in je prižgal premražen TV, pa je PTK šel rakcom žvižgat.

Ali pa mu je uspelo tisto "nesrečo" naredit, če je kabel v vtičnico tlačil pri vklopljenem stikalu...

Naj pove, če je sploh kaka sprememba po eni terapiji, da ne filozofiramo brez veze.
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obe varianti sta možni, jaz mu svetujem servis ker omenja garancijo. Glede filozofiranja pa imaš popolnoma prav.
befi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Apr 2008 17:21
Aktiv.: 0.22
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čisto možno,da so mu v servisu pozabili priključit degauss špulo.Tudi meni se je to že zgodilo Embarassed .Včasih je kabel zelo kratek in ko izvlečeš šasijo,ga pač odklopiš.
linel
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 7:42 pm    Naslov sporočila:  lise na ekranu Odgovori s citatom

moja napaka nikakor nemore bit, saj so se lise pojavile takoj ko se je tv pripeljal iz servisa, sem mislil da malo počakam mogoče pa bodo izginile, pa vendarle niso, tako da tv gre absolutno nazaj na servis.
Nazaj na vrh
baresi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

linel, mislim da si se pravilno odločil.
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 18, 2008 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem imel zvočnike blizu TVja, sem imel točno tak pojav (seveda brez črt, ki so nastale zaradi fotografiranja- prekratkega časa osvetlitve).
So pa barvne lise izginile takoj, ko sem zvočnike umaknil.
lp

dejanh
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 20:43
Aktiv.: 0.17
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 24, 2009 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Sem si izposodil kar to temo, ker imam podoben problem...

Na eni izmed televizij (EVELUX; tip:09M0; model: M21AM/O) se občasno pojavljajo rjavi pasovi (ob straneh in zgoraj), ter barvni kvadratki v zgornji polovici ekrana. Do tega pride kar "tako"...kar naenkrat se TV ugasna sama od sebe in ko jo naslednjič prižgeš lahko poleg izbranega programa "brezplačno" gledaš še zgoraj omenjene težave. Ta problem lahko rešim samo tako, da fizično izklopim TV iz vtičnice in nazaj vklopim.

Sicer ta težava ni tako nadležna, ker se pojavi bolj občasno (parkrat na mesec), a me vseeno zanima kaj bi lahko bil vzrok za tole Smile

Fotografija:
http://www.hopsasa/f/3h/42/33S62A7s/img0302.jpg

Hvala!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni