www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Najcenejša poštnina v Nemčijo ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:25 am    Naslov sporočila:  Najcenejša poštnina v Nemčijo ? Odgovori s citatom

V Nemčijo moram poslati DVD-rekorder na popravilo v garanciji.
Na pošti so mi izračunali najcenejšo varianto: 24€ Mad
Pozna kdo cenejšega ponudnika ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj pri DPD. Znajo bit cenejši!
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj če gre na garancijo ti mora podjetje kriti stroške poštnine.
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.90
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Saj če gre na garancijo ti mora podjetje kriti stroške poštnine.

Vprašanje, kako imajo to rešeno v nemčiji. Pri nas je to rešeno - stroške dostave krije servis!

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je tudi res...

Dobro bi si bilo ogledati tole stran , saj ponuja odgovore na vprašanja o potrošniških težavah za vso EU.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 2:12 pm    Naslov sporočila:  Re: Najcenejša poštnina v Nemčijo ? Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
V Nemčijo moram poslati DVD-rekorder na popravilo v garanciji.
...

Če si ga kupil pri nas mora to v roku garancije storiti na svoje stroške prodajalec. Če pa si prihranil nekaj € z nakupom v DE potem pa ...
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za predloge.
Kupljeno na Ebay od http://myworld.ebay.de/trielectronic/ .
Poštnina je bila 10€ višja kot sprva navedena, ampak to bi požrl, če bi naprava delovala.
"Popolnoma nov!" - ja, letnik 2004. Pa tudi to bi prebavil, če bi naprava delovala.
Poslal prvič na servis - 24€ za poštnino - ok, naj bo, saj zdaj bo pa mir.
Pa niso nič zrihtali. Poslali drugo napravo z novo serijsko številko in staro napako.
Zdaj pa jim naj pošljem DVD-rekorder in mi bodo vrnili 59€, kolikor sem zanj plačal, ko sem ga kupil. Torej - plačam naj 2x 24€ poštnine, da bom dobil nazaj 59€. Ja super, 11€ bom dobil nazaj.
Bom že našel kakšno potrošniško organizacijo v Nemčiji. Če ni tako kot v Sloveniji, ko dobiš avtomatski odgovor, da se najprej včlani, potem pa bodo nekaj naredili. Ali pa tudi ne.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70613.60

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 20, 2008 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@psevdonim, predlagam, da poizkusiš najti kakšno osebo v avstriji - malo čez mejo od koder bi poslal paket in ga na naslov tiste osebe tudi prejel nazaj. Potem bi bila poštnina zelo majhna. Strošek dveh voženj iz CE do avstrije pa tudi ni tako velik. Druga varijanta pa je kakšen prevoznik, ki vozi v DE pogosto na isto lokacijo.

BTW, tisto prvo varijanto sem uporabljal pred leti, ko sem precej naročal iz conrada, ki je imel takrat cene v SLO cca. 60% višje od nemških. Imel sem nekoga v Celovcu in sem se do njega vozil iz LJ ... Wink
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malce sem jim omenil "Verbraucherverband und Marktinspektor", zdaj pa lahko DVD kar obdržim, denar pa naj bi dobil do konca meseca.
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Psevdonim, tukaj bi pa prosil, če lahko daš še kakšen odgovor, če boš dobil denar.
LP
Boris
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70613.60

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 22, 2008 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kolikor mi je znano pri nemcih to ni tako kot pri nas. Tam ti zaprejo štacuno pa še kazen plačuješ nekaj let, pri nas pa več jih naserješ bolj si car Evil or Very Mad ..
LP
Boris
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni