www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ojačevalec za zvočnik 2W

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Legada
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Sep 2008 12:04
Aktiv.: 0.19
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 2:52 pm    Naslov sporočila: icon_question Ojačevalec za zvočnik 2W Odgovori s citatom

Iščem nekoga, ki bi znal izdelatati vezje (skupaj z elementi zalotano) za priklop zvočnika moči 2W (8 ohm). Vse skupaj se lahko napaja bodisi iz 5V oz. 12V DC. Vhod v vezje je izhod iz zvočne kartice.

V primeru, da zadeva stabilno deluje (brez kakršnih koli motenj in šumov) naročim 5 takšnih kompletov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj nas večina zna izdelati kaj takega, no, ali pa malo manj kot večina Confused seveda pa se pojavi vprašanje o smotrnosti izdelave po naročilu, saj boš ceneje prišel skozi, če greš v trgovino in kar kupiš računalniške zvočnike Wink ker se mi dozdeva, da bi ti rad tak ojačevalnik čim ceneje in se mi zdi, da za nekaj evrskih kovančkov ti ne bo nihče šel delat takega ojačevalnika. Premisli Wink

Vidim, da je to nekakšno nadaljevanje tiste teme, kjer si imel težave z nekim aktivnim mini zvočnikom, ki se napaja iz USB ...

Legada
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi ga res kje kupil, ampak sem omejen na napajalno napetost 5V oz. 12V DC. Zato raje kot trošit denar za poceni kitajske izdelke, sem pripravljen plačati domačemu "inženirju"... Sicer pa je res veliko ljudi dosti govorilo in malo naredilo, pa da vidimo komu to uspe!! Wink
Nazaj na vrh
GregaG
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14
Aktiv.: 0.41
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.redcircuits.com/Page33.htm tole mi je bil prvi zadetek na googlu, sigurn sem da so se enostavnejsi, oziroma so sam trenutno me del caka ozuni pa nimam casa Surprised

edino kar se tice elementov je, da kondenzatorji so lahko mansih napetosti in pa tranzistorje bi zamenjal z cenejsimi, oziroma za manse tokove, ker pac so trenutni predobri za kar se ga uporablja Razz Laughing

zakaj pa bos to uporabil , kot kaksen predojačevalec ali pac samo za zvočnike?
toliko, da je mal bol fancy Twisted Evil
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bo to nadomestek "poceni" zvočnika iz te teme
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=12763

Vsak računalniški zvočnik, no, skoraj vsak, ima v notranjosti napajanje 12V ali pa tam nekje.

Legada
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvočni iz zgoraj omenjene teme deluje in to zelo, zelo dobro... problem pri tem zvočniku je liteonska baterija, brez katere ne dela... jaz bi pa potreboval zvočnik, ki deluje brez baterij s konstantnim napajanjem!!!

sem skušal namesto lionske baterije priklopit externi vir napetosti (3,6V DC) in sistem deluje bistveno slabše kot z baterijo... zakaj????? booooo
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Legada je napisal/a:

sem skušal namesto lionske baterije priklopit externi vir napetosti (3,6V DC) in sistem deluje bistveno slabše kot z baterijo... zakaj????? booooo

Ker tvoj vir napetosti 3,6V ni čisti DC, kot je to baterija ali akumulator in z svojim externim napajanjem vnašaš šume in še verjetno oscilacije v ojačevalnik.

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 29, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje je glavna razlika v toku, ki za litij ion baterijo ne predstavlja problema, za slabše narejen napajalnik pa.
Glede ojačevalca- jaz ti naredim dva kosa mono. Imam vse na zalogi, tudi plate. Napajanje je 12V, moč pa konkretno večja od 2W Wink
Če te zanimajo detajli, lahko na pm?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni