|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 9:23 pm Naslov sporočila: .jar datoteka |
|
|
Java je zaenkrat zame precej neznano področje. Imam pa težavo z neko aplikacijo (nimam izvorne kode), ki je spakirana v .jar arhivu. Nekako sem se prekopal skozi do te mere, da uspem iz nje potegnit posamezni .class. S pomočjo decompilerja dobim ven celo neko kodo. Zdaj pa naprej. Rabil bi naredit en popravek, nato pa vse skupaj popakirat nazaj. V bistvu gre pravzaprav za spremembo ene konstante. Če to naredim na tem source-u mi prevajalnik javlja napako "not a statement" na temle:
Koda: |
Exception exception;
exception;
|
Je možno, da decompiler kodo zgradi malo po svoje? V končni fazi bi popravil samo vrednost konstante v samem .class-u, ampak je ne uspem najdet. Ima kdo kako idejo, kako se lotit problema oziroma kakšno kladivo naj primem v roke? Vsak nasvet bo dobrodošel.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
A to maš mogoče kako aplikacijo za telefon? Enkrat sem namreč že nekaj razpakiral, deasembliral, prevedel nazaj in spakiral. Stvar je celo delala. Samo ne vprašaj me kako sem to naredil (ene 2 leti nazaj). Če je za telefon, se lahko potrudim... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6738 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Sep 25, 2008 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jvolk v tem primeru gre za PC aplikacijo .
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Sep 26, 2008 7:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Frenki...
Tisto drugo res ni statement Je pa zelo čudno. Definira exception in potem ga želi uporabiti. Če ne drugega bi dobil NullPointer. Če se ti ZELO ne mudi, lahko pogledava v nedeljo na pikniku. Ti prinesi jar-ček, jaz pa prinesem prenosnik. Glede na to, da se z javo ukvarjam 8/5 ni hudir da kaj ne narediva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni