www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Low cost scada!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
burger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 5:19 pm    Naslov sporočila:  Low cost scada! Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nekaj časa se že ukvarjam z različnimi scadami (WINCC, iFix, ...), zdaj pa iščem scado za enostavne aplikacije, ki mora biti poceni (do 250EUR) 64 I/O in z OPC client-om. Ali kdo pozna kaj takega ali lahko priporoča? Kakršen koli predlog je dobrodošel (mogoče kakšen link)!

Lep dan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Legada
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Sep 2008 12:04
Aktiv.: 0.19
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2008 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko ti ponudim scado, 128 I/O enot, za 400€
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ponudi jo še meni....
Nazaj na vrh
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me par stvari v zvezi s scadami. če sem si na jasnem, to je neke vrste PLC? le da ima nek uporabniški panel, na katerem lahko vidimo potek procesa? več scad lahko povežemo med sabo in vse potem pošiljajo podatke v neko bazo, tam pa se ti naprej obdelujejo?
ok, mogoče sem postavil nekaj butastih vprašanj.. kaj sploh je scada, mogoče bo na to lažje odgovort. Confused

legada, daj kak link glede tvoje ponudbe.

Legada
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Sep 2008 12:04
Aktiv.: 0.19
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

link na SCADO: http://www.crickets-it.com/pdf/SystemOverview.pdf

Trenutno je scada le v italijanskem jeziku, delamo pa že na tem, da jo angelško prevedemo. Sicer pa dobiš lahko pri meni vso tehnično podporo in šolanje.

dragoon

SCADA je kratica za "Supervisory Control And Data Acquisition", oz. obstaja tudi oznaka HMI "Human-Machine Interface", kar drugače pomeni da gre za nek vmesnik med človekom in krmilnikom. Načeloma se za SCADO smatra aplikacija, ki jo naložimo na PC in se po tem razlikuje od enostavnejših touch screenov.

Lp
Nazaj na vrh
sasko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 23:51
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Scada je namenjena spremljanju naprav, ne pa krmiljenju le teh. Pri nas uporabljamo Indusoft Web Studio scado, je preprosta in omogoča vse. Imel sem opravka tudi z Citect pa je zakomplicirana. Scada ima svoje gonilnike za povazavo z plcji ali pa podpira opc serverje kar pa je zakon. Sam ne uporabljam driverjev ampak opc ker se zadeva lepo obnaša.
Nazaj na vrh
burger
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 17:12
Aktiv.: 0.69

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 05, 2008 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšne so pa cene Indusoft scade in je kak zastopnik v Sloveniji?

LP
Nazaj na vrh
sasko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 23:51
Aktiv.: 0.21

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 07, 2008 12:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se obrnil kar na indusoft( www.indusoft.com ). Nimam več cenika, ker sem ga imel na bivšem pcju pa je šel....
Odvisno kaj rabiš, koliko spremenljivk, koliko driverjev,ali rabiš splet ali ne, a rabiš da deluje na winCE ali ne ...
Faktorjev je veliko pa tudi cena.
Ne sicer misliti da je za 200 € ker ni, v kolikor je kaka scada poceni je tudi zanič, sprobat moraš malo, imajo demo verzijo na netu ki deluje od instalacije 45 ur neprekinjenega dela.
Jaz sem začel z Indusoft, potem pa sem še sprobaval alternative ala IFix, Scada2000, Citect, WinCC...pa mi je najbolj enostavna Indusoft.
Po instalaciji Scade lepo instalairaš še opc, vse opraviš kar v programu scade, vse povezave med spremenljivkami ne rabiš še 1000 drugih programov....
Mnogi so me prepričevali da je Citect odličen pa to in ono pa sem bil tudi na demonstraciji Kolektor Synatec jo prodaja, pa sem demonstraciji dokazal da je hitrejše delo pri indusoftu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni