|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 871 Aktiv.: 4.03 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 11:41 pm Naslov sporočila: Stroboskop - popravilo |
|
|
Iz podstrešja sem privlekel strboskop, ki sem ga izdelal pred cca 10-timi leti. (mislim, da sem kupil KIT v Svet elektronike).
A ne deluje. ko sem ga vključil, je nekajkrat utripnil, potem nič, pa je spet malo utripal, pa spet nič, itd.itd.
Med popravljanjem mi je uspelo uničit triac (TIC116), ali pa je odpovedal sam od sebe, a kljub zamenjavi z podobnim (TIC106 - bo to vredu?) še vedno ne deluje. Prav tako sem zamenjal diac.
Če pomerim napetosti, je stanje sledeče:
- na C4 (pred diakom), je bila stalno 24V, tudi ko je xenon utripnil (mogoče mi multimeter ni zaznal špice)
- na R5 - 0.6V
-na R3 in POT je 316V
če odstranim gate od triaca, napetost na C4 naraste na 36V, na R5 pa je še vedno 0V
Kaj naj še zamenjam, oz, kaj naj še preverim?
lp
uroš
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
53.26 KB |
Pogledana: |
24 krat |

|
_________________ Elektronika za hobi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Zamenjaj žarnico.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 490 dni