|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 10:05 pm Naslov sporočila: teoretično vprašanje glede polnilcev |
|
|
Lep pozdrav. pojavil se mi je en problem glede polnilca ... povezava
problemu se reče navadna dioda......
gre se mi za izdelavo polnilca baterij za posebne namene (ubistvu gre samo za predelavo polnilca). Zgoraj omenjeni polnilec ne zazna baterije na izhodih, ker je na same baterije vezana dioda, zaradi zaščite pred obrnitvijo poralitete... Pa me zanima če kdo pozna rešitev, ker resno nebi rad odpiral vseh baterij in odstranjeval diod... Vseeno pa bi rad inteligentno verzijo polnilca... Teoretično bi se dalo tok pomerit, če bi baterijo obremenil ( vzporedno vezan upor), vendar s tem še nisem nikoli delal... ima kod izkušnje?
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni