www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Cepilec drv
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 4:25 pm    Naslov sporočila: icon_question Cepilec drv Odgovori s citatom

V naslednjih dneh ima H*ofer v akcijski ponudbi Cepilec drv Zanimajo me mnenja. Ima kdo podobno zadevo doma?
Ko sem bil lansko leto na sejmu v Nemčiji (ligna) sem videl podbno zadevo, ki je zelo dobro funkcionirala.

PS
Doma imam sicer hidravlični agregat. Podobno zadevo bi sicer lahko izdelal, a se mi glede cene te naprave ne izplača.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri tem cepilcu me moti, da moraš dvigovati drva - v tem primeru je po moje bolje, da dvigneš sekiro (je lažja) in na "stari" način razcepiš. Je tudi hitreje, pa še malo pri gretju prišparaš Smile.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš precej za sekat.Potem jaz bi raje uporabil cepilec ki naenkrat na 4 dele kot pa z sekiro.Če ima kdo pri nas ne poznam,ker imajo vsi traktorji zraven vijačni cepilci.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj podobnega sem preizkušal. Pravzaprav preizkušal en popoldne, ko sem cepil drva Wink . Zadeva dobro funkcionira, če so drva manjših dimenzij in kolikor tolikor gladka (z tem mislim brez grč). Veliko je res odvisno od moči motorja. Problem so večji in grčavi kosi, ki jih stežka zmore.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi si vsako leto izposodimo električni cepilec in lepo počasi delamo sploh se ne potimo Laughing cepilec ima cepilno moč 9t , moč motorja je 4kW.
Ta hofrova varianta se mi ne vidi ker moreš les dvigovat pa konstrukcija ne zgleda nevem kako močna Confused . Odvisno kolko drv na leto rabiš ali je to za kuhinjo ali pa za centralno peč. Vsekakor si pa pojdi pogledat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70783.86

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

škoda denarja , elektrike in prepogibanja

http://www.vitli-krpan.com/cepilniki/slk/slk_13_e_400v

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=18221

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlika med hofer in krpan cepilnikom je faktor 10, cena in tudi zmogljivost. Mislim, da se to ne da primerjati.
Sam imam v načrtu kupiti 21t krpanov cepilnik na traktorski pogon, ki pa je že za resno delo. Smile
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 6:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
škoda denarja , elektrike in prepogibanja

http://www.vitli-krpan.com/cepilniki/slk/slk_13_e_400v

http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?p=18221

Hja, tole se pri hiši pravzaprav nahaja Wink . Ker še vedno imamo peč na drva in jih na leto porabimo kar veliko, se takšno stvar definitivno izplača kupiti že zaradi fizične utrujenosti . Lahko rečem da takšna stvar precepi, če pa ne pa stisne tudi grčo.

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz zaradi negativne izkušnje s proizvodi iz Hoferja ne bi več kupoval pri njih kakršnihkoli naprav (vsaj z reklamacijo res niso komplicirali). Smo pa letost cepili drva s cepilcem za na traktor in je super zadeva, samo oče je bil malo preveč zagret Brick wall in je štor nekako čudno držal pa ga je stisnilo ob rob cepilca. Če bi ga samo postavil na ploščad in ga razcepil se to ne bi zgodilo...
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dobra rešitev je razdelitev stroška na bližnje sosede s katerimi se dobro razumete ali žlahto Twisted Evil

Hofer ima sicer super kolesarsko opremo , vendar taka zadeva kot je cepilec je prav posebno poglavje.

Lani ko smo cepili drva v Kočevju sem si sposojenega prav dobro ogledal , v službi bi celo dobil posamezne dele za sestavo ( cilinder , hidravličen ventil , črpalko bi moral kupit...) Vendar so vodila - jeklene traverze , vpetje klina ( zagozden z moznikom in varjen ) , ostali varjeni deli narejeni izredno zahtevno in ne moreš tega delat kar doma če nimaš primernega orodja ( zelo močni globoki vari, material je tudi bolj žilav , lokalno pa kaljen in ni ga lahko obdelovat )

Za primer povem kaj se zgodi da vpnete žilavo z grčami polno deblo , cepilec je recimo dovolj močan in poči ogrodje , pritisk je velik in kosi poletijo kot šrapneli.
pred leti smo imeli podobno nesrečo v službi ko je drobec orodja odletel delavcu v prsni koš zraven srca , na srečo je preživel Exclamation

s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale H*ferjev cepilnik sem si (na prospektu) ogledoval tudi sam. Če prav vidim, je podstavek razstavljiv (manjše dimenzije zaradi skladiščenja in lažje rokovanje za prodajalca?). Sem že premišljeval, da ga ne bi bilo neumno predelati, da je zadeva čim bližje tlom, ker res ne vidim logike dvigovanja "obdelovancev". Nekako mi je bolj logično, da je zadeva na tleh in da bruno s čim manj truda zavališ gor Think

Cena je vsekakor zanimiva, zagotovo pa to ni profi varianta (sem videl tudi prave profi hidravlične zadeve, ampak tam s ceno nikakor ne pridem skozi, zato o njih sploh ne razmišljam.) Če se ne motim, je H*ferjev cepilec omejen na cca 50cm kose?

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hofer ima večinoma tudi ostale zadeve super, ne le kolesarsko opremo.
Se je pa potrebno zavedati, da za tako nizko ceno pač ni mogoče dobiti profesionalnih zadev, a za domačo/amatersko uporabo so zadeve povečini vredne svojega denarja.
Morda pa ravno to "zavedanje" dela marsikomu preglavice, potem pa beremo razne prispevke razočaranih in jeznih kupcev, ki si želijo "i ovce i novce"....

Glede varnosti je treba biti itak povsod previden, zato tudi s tem cepilcem pač ne gre cepiti štorov ki jih tudi profi cepilci ne bi razklali.

Se mi pa to zdi trgovina, v kateri najlažje/z najmanj razlag, dokazovanja in prepirov zamenjaš pokvarjen artikel oziroma dobiš vrnjeno kupnino.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70783.86

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 06, 2008 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z borisom, tista ideja, da kupijo sosedje ali žlahta skupaj ni slaba, vendar je treba vzeti v zakup, da če se kdo s kom skrega je lahko zelo neprijetno reševati spore glede lastništva. Dobro je napisati eno pogodbo, da imaš nek papir, da si ti tudi lastnik.

Kolega je imel internetno povezavo skupaj s sosedom in mu je plačal za 1 leto v naprej polovico stroškov, nato pa mu je sosed enostavno odklopil internet in ni hotel nič slišati o kakem povračilu denarja. Da se greš za par 100€ takole skregati je brez veze...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni