Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sabotin Član

Pridružen-a: Čet 22 Feb 2007 1:20 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.04 Kraj: Dolina Soče
|
Objavljeno: Sre Okt 22, 2008 7:55 pm Naslov sporočila: CB POSTAJA LAFAYETTE PORTLAND |
|
|
Pri tej cb postaji deluje vse, razen AM sprejema ki je popačen.NF stopnja je v redu,domnevam da je demodulator ali pa medfrekvenčni ojačevalec.Na spletu ne najdem popolnoma nič o tej postaji,kot da sploh ne obstaja.Pisal sem tudi proizvajalcu pa še ni odgovora.Ko napišem v Google cb radio Lafayette Portland,prikaže vse mogoče neumnosti in nič drugega.Ima 40 kanalov FM/AM in je za več držav(različna frekvenčna območja).FM sprejem trenutno ne morem preverit,ampak po šumu sodeč mora bit v redu.Ko se s konico merilnega kabla digitalca dotaknem ene točke v mf ojačevalcu se sprejem normalizira.Na žalost brez načrta bo težko ugotovit kaj je narobe.Verjetno tranzistorji ali en tranzistor se ne nahaja v delovnem področju.
Prosim če kdo pozna to cb postajo ali ima celo načrt.
Lp
S58ST |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sabotin Član

|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aly,hvala za odgovor.Res kot da ne obstaja.Tisto stran sem tudi obiskal in Ermes naj bi bila slična,samo tudi za to ni načrta,edino navodila so na marcucci spletni strani in to samo v italijanskem jeziku,ni problem, pa saj mi itak ne koristi.
Se bom še malo pomartral mogoče mi uspe popravit.Se oglasim če kaj zrihtam.
P.S. Tudi hvala za pomik v ta pravo rubriko.Sem bil malo neroden.
Lp
S58ST |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.33 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 8:21 pm Naslov sporočila: Re: CB POSTAJA LAFAYETTE PORTLAND |
|
|
Si povprašal e-mail, na njihovi strani. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sabotin Član

|
Objavljeno: Čet Okt 23, 2008 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem povprašal na njihovi strani pa še ni odgovora.
Lp
S58ST |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markym Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
da ni am slucajno popacen ker ze vsi nekaj let delajo na fm? am je za cb namrec zakonsko prepovedan. _________________ 5r |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sabotin Član

|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za pomoč,shemo sem dobil pri firmi Marcucci.
To je korejska Lafayette in ne ameriška zato ni odgovora iz USA.Sem se spomnil na to firmo ker imam SWR meter korejski Lafayette ki sem ga kupil pri USCOM,vendar je bil nabavljen pri firmi Marcucci.
FM sem poštimal,je bil demodulator IC BA403 oziroma TA7130P zanič,ki je povsem enak,edino diskriminator sem moral malo posukat.Za AM bom še videl če se da kaj naredit.
Lp
S58ST |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 9:27 am Naslov sporočila: |
|
|
malce offtopic vprašanje :
Pa so te CB postaje sploh še kaj aktualne, razen pri radioamaterjih in avtoprevoznikih.
Spomnim se časov ko še klasične telefonije ni bilo prav povsod da smo po tem kar veliko čvekali.
Imam majceno željo, da bi vseeno za vsak primer imel eno prenosno CB postajo zato bi rad vedel kje bi se dalo pogledat za kakšno rabljeno CD postajo.
LP _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2008 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni več kaj dosti aktivnosti na 27M.
Imam 2 postaji in linearce na lampe. Dokler sem bil na Jesenicah in se vozil v Lj, sem imel na avtu anteno, pa sem malo zapravljal čas med vožnjo. Za pokušino sem včasih iz Jesenic "stisnil" do Lj. Sedaj pa oprema čaka v omari na novo lokacijo antene.
Par ljudi (<10) je še gor, v glavnem na ch 1 in 9. Kakšen radioamater pride malo pogledat. To je pa tudi vse. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markym Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 1:28 am Naslov sporočila: |
|
|
CB je še vedno odlična stvar. Pri nas je večinoma v zatonu, za tiste z malo več jajc (zakon določa uporabo samo 4W in FM) pa lahko zelo zanimiva igrača za pogovore na dolge razdalje (ssb, nekaj watov več od dovoljenih).
Občasno še vedno prizgem svojo postajo in počvekam s kaksnim tujcem, večinoma z anglezi.
Zadeva ki jo uporabljam je superstar 7000dx in navadna gp antena. _________________ 5r |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trofenikk Član

Pridružen-a: Ned 02 Nov 2008 0:51 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
mene zanima ce ima mogoče kdo načrte za postajo TEAM TC404?
prebrskal sem ze mnogo spletnih strani a o tej postaji ni ne duha ne sluha.
če kdo kaj ve o tej postaji naj mi sporoči ali pa naj me napoti kjer to lahko najdem
že vnaprej se vam zahvaljujem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trofenikk Član

Pridružen-a: Ned 02 Nov 2008 0:51 Prispevkov: 10 Aktiv.: 0.05 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
res noben neve nič o tej postaji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|