www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CB POSTAJA LAFAYETTE PORTLAND

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sabotin
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Feb 2007 1:20
Aktiv.: 0.04
Kraj: Dolina Soče

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 7:55 pm    Naslov sporočila:  CB POSTAJA LAFAYETTE PORTLAND Odgovori s citatom

Pri tej cb postaji deluje vse, razen AM sprejema ki je popačen.NF stopnja je v redu,domnevam da je demodulator ali pa medfrekvenčni ojačevalec.Na spletu ne najdem popolnoma nič o tej postaji,kot da sploh ne obstaja.Pisal sem tudi proizvajalcu pa še ni odgovora.Ko napišem v Google cb radio Lafayette Portland,prikaže vse mogoče neumnosti in nič drugega.Ima 40 kanalov FM/AM in je za več držav(različna frekvenčna območja).FM sprejem trenutno ne morem preverit,ampak po šumu sodeč mora bit v redu.Ko se s konico merilnega kabla digitalca dotaknem ene točke v mf ojačevalcu se sprejem normalizira.Na žalost brez načrta bo težko ugotovit kaj je narobe.Verjetno tranzistorji ali en tranzistor se ne nahaja v delovnem področju.
Prosim če kdo pozna to cb postajo ali ima celo načrt.

Lp
S58ST
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 10:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res ta postaja kot da ne obstaja.. čudno...
še na tej strani je nisem našel:
http://www.cbradio.nl/lafayette/Lafayete%20Ermes/frames_lafayette_ermes.htm

sabotin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly,hvala za odgovor.Res kot da ne obstaja.Tisto stran sem tudi obiskal in Ermes naj bi bila slična,samo tudi za to ni načrta,edino navodila so na marcucci spletni strani in to samo v italijanskem jeziku,ni problem, pa saj mi itak ne koristi.
Se bom še malo pomartral mogoče mi uspe popravit.Se oglasim če kaj zrihtam.

P.S. Tudi hvala za pomik v ta pravo rubriko.Sem bil malo neroden.

Lp
S58ST
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 8:21 pm    Naslov sporočila:  Re: CB POSTAJA LAFAYETTE PORTLAND Odgovori s citatom

Si povprašal e-mail, na njihovi strani.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sabotin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2008 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem povprašal na njihovi strani pa še ni odgovora.

Lp
S58ST
Nazaj na vrh
markym
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36
Aktiv.: 0.17
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 18, 2008 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

da ni am slucajno popacen ker ze vsi nekaj let delajo na fm? am je za cb namrec zakonsko prepovedan.
sabotin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za pomoč,shemo sem dobil pri firmi Marcucci.
To je korejska Lafayette in ne ameriška zato ni odgovora iz USA.Sem se spomnil na to firmo ker imam SWR meter korejski Lafayette ki sem ga kupil pri USCOM,vendar je bil nabavljen pri firmi Marcucci.
FM sem poštimal,je bil demodulator IC BA403 oziroma TA7130P zanič,ki je povsem enak,edino diskriminator sem moral malo posukat.Za AM bom še videl če se da kaj naredit.

Lp
S58ST
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malce offtopic vprašanje Smile :
Pa so te CB postaje sploh še kaj aktualne, razen pri radioamaterjih in avtoprevoznikih.
Spomnim se časov ko še klasične telefonije ni bilo prav povsod da smo po tem kar veliko čvekali.
Imam majceno željo, da bi vseeno za vsak primer imel eno prenosno CB postajo zato bi rad vedel kje bi se dalo pogledat za kakšno rabljeno CD postajo.

LP

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni več kaj dosti aktivnosti na 27M.

Imam 2 postaji in linearce na lampe. Dokler sem bil na Jesenicah in se vozil v Lj, sem imel na avtu anteno, pa sem malo zapravljal čas med vožnjo. Za pokušino sem včasih iz Jesenic "stisnil" do Lj. Sedaj pa oprema čaka v omari na novo lokacijo antene.

Par ljudi (<10) je še gor, v glavnem na ch 1 in 9. Kakšen radioamater pride malo pogledat. To je pa tudi vse.

markym
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36
Aktiv.: 0.17
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 1:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

CB je še vedno odlična stvar. Pri nas je večinoma v zatonu, za tiste z malo več jajc (zakon določa uporabo samo 4W in FM) pa lahko zelo zanimiva igrača za pogovore na dolge razdalje (ssb, nekaj watov več od dovoljenih).
Občasno še vedno prizgem svojo postajo in počvekam s kaksnim tujcem, večinoma z anglezi.
Zadeva ki jo uporabljam je superstar 7000dx in navadna gp antena.

trofenikk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Nov 2008 0:51
Aktiv.: 0.05
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 12:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene zanima ce ima mogoče kdo načrte za postajo TEAM TC404?
prebrskal sem ze mnogo spletnih strani a o tej postaji ni ne duha ne sluha.
če kdo kaj ve o tej postaji naj mi sporoči ali pa naj me napoti kjer to lahko najdem
že vnaprej se vam zahvaljujem!
Nazaj na vrh
trofenikk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Nov 2008 0:51
Aktiv.: 0.05
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

res noben neve nič o tej postaji?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni