www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Preizkušanje kode v C-ju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 10:47 pm    Naslov sporočila:  Preizkušanje kode v C-ju Odgovori s citatom

Zanima me kako preizkušate kodo napisano v C-ju. Direktno na krmilniku ali uporabljate kakšen C programski paket za PC platformo in tam presimulirate pred nalaganjem v krmilnik?

LP
Robi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 6:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Winavr tudi za simuliranje. Ampak običajno šele potem, ko mi program v krmilniku ne deluje in tako iščem napako:)
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če že grem odkrivat kakšne algoritme, najprej sprogramiram en program za PC, kjer lahko enostavno spreminjam vhodne podatke.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Če že grem odkrivat kakšne algoritme, najprej sprogramiram en program za PC, kjer lahko enostavno spreminjam vhodne podatke.

Kateri program uporabljaš? Ne bi rad odkrival tople vode ampak se učil iz izkušenj.

LP
Robi

Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam MS Visual Studio in MS Visual C# Express, ker mi trenutno najbolj leži. Kodo pa pišem tako, da je čimbolj podobna čisti Cjevski.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neoto, ali imas lahko hkrati instalirano C# in C++ verzijo expressa?

Bolha, najbolje je uporabiti nek ANSI C prevajalnik oz. vsaj približek temu, da lahko kasneje uporabiš kar enako kodo. Imaš cel kup teh produktov: GCC, C++ Builder (comand line verzija je free), VS Express (tega se nisem probal),...

Pozor pri:
- big in little endian,
- tipi spremenljivk (int je lahko nekje 16, drugje pa 32 biten)
- pakiranje podatkov in alignment
- podpora long long
- itd.

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 5:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Neoto, ali imas lahko hkrati instalirano C# in C++ verzijo expressa?...

Ne, imam C# Express (ta je zastonj) ter celoten Visual Studio (tega sem pa dobil preko MSDNAA). C# Express sem namestil najprej (namestitev je minimalna v primerjavi s celotnim VS).

silvo_v
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00
Aktiv.: 0.62
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz določene rutine testiram s C-jem na PC-ju. Včasih sem uporabljal Borland C, kasneje pa sem našel Icc win32.

Lp
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Informacij dovolj - gremo testirat Smile

LP
R

Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo za info: zelo dober zastonjski IDE za C, C++ je Code::Blocks. Uporablja pa lahko (med drugim) gcc, kot večina toolchainov za embedded.

LP!
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 3:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Varianta je tudi mingw ali cygwin GCC v navezi z Eclipse IDE.
Eclipse se mi dopade, ker ima odličen front-end za debuggiranje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni