|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ecl Član

Pridružen-a: Čet 31 Jan 2008 20:04 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.27 Kraj: ptuj
|
Objavljeno: Tor Nov 04, 2008 12:57 am Naslov sporočila: Postavitev Porta B z maskami |
|
|
Izhode na portu b bi rad postavljal z maskami (maska1[8]).Del programa s katerim spremijam te maske mi je uspelo uredit.Problem se mi pojavi, ko bi rad v port b vpisal masko1[1], če je izpoljnen prvi pogoj, nato še masko1[2], če je izpolnjen drugi pogoj itd. Izhodi na portu b morajo biti ALI funkcija vseh mask za katere je izpolnjen pogoj.Spodaj sem prilepil kodo programa s katero sem poskušal to naredit.Uporabljam CCS C prevajalnik in pic 16F628.
while(1)
{
int8 maska;
maska=0;
if(!input(S2))
ts[2] = tsm[2];
if (ts[2]>0)
maska^=maska1[2];
if(!input(S3))
ts[3] = tsm[3];
if (ts[3]>0)
maska^=maska1[3];
if(!input(PIN_A4))
ts[4] = tsm[4];
if (ts[4]>0)
maska^=maska1[4];
portb=maska;
if(!input(PIN_A2))
nastavitve();
}
Za kakršno koli pomoč se že v naprej zahvaljujem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 11.15 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Nov 04, 2008 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo si moraš pogledat osnove programiranje v C-ju. Sploh poglavje o logičnih in bitnih operatorjih.
Ti uporabljaš ^ - XOR (ekskluzivni ali), kar je v tvojem primeru napačno. Uporabi navadni ALI (operator |). _________________ Lp,
Matevž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni