|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.53
|
Objavljeno: Čet Okt 30, 2008 9:53 am Naslov sporočila: serial port protokol emulator |
|
|
Ispem program s katerim bi simuliral dogodke na rs232 vodilu.
Kaj rabim:
Program na PC pošlje paket preko serijskega porta na mikrokontroler. Mikrokontroler odgovori z paketom.
Ker pa imam probleme sem z logiranjem podatkov prisel do problema.
Da pa ne čakam cel dan, isščem kak program z katerim bi nadomestil mikrokontroler in bi v določenem casu odgovoril z napačnimi podatki.
Da poenostavim:
PC vpraša:
12 10 14 25
in mikrokontroler odgovarja z:
10 23 45 65 43
(tudi par ur)
ko pa pride do tezave pa odgovori npr.
10 23 45 23 56 78
Ta odgovor pa pomeni sesutje programa na PC.
Zanima me kak program z katerim bi izvedel simulacijo mikrokotrolerja.
Seveda bo virtula serial port obvezen
Hvala za namige..
lp
Greg |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pet Okt 31, 2008 12:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem nekoc iskal podobno stvar in sem z iskanjem "virtual serial port driver" prisel do nekaj programov - vecina je komercialnih oz. preizkusnih in potem placljivih - ki omogoca nekaj podobnega, torej pogojne odzive oz. rocno vstavljanje podatkov, ki naj pridejo na port (preko datoteke).
Konkretnega imena na zalost nimam, ker je bilo to na drugem racunalniku, ki ga ze dolgo nimam vec, a sem preprican, da bos tudi sam to zadevo hitro nasel z uproabo zgoraj nastetih besed (le "" izpusti pri iskanju). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni