|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
beary Član

Pridružen-a: Tor 09 Feb 2010 19:12 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.38 Kraj: posavje
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 4:11 pm Naslov sporočila: električni pomik za zadnja stekla golf 3 |
|
|
imam golf 3. problem je ker se zadnje okno noče zapreti. imel sem že ta problem in sem ga lahko odpravil, sedaj pa se ponovno pojavil in ne vem kako to popravit. električni pomik stekel je v tem avtu nameščen že originalno. problem je, da ko pritisnem gumb da bi okno zaprl. šipa sicer gre do vrha, potem pa se ob nekaj zadane ali kaj, pa se samodejno odpre do polovice. okno lahko zaprem do konca le če "klikam" oz. pomikam steklo naprej po malem.kot sem že rekel, tak problem sem imel že prej vendar sem to odpravil, problem je bil akumulator. zato sem namestil novega 75A kar je več kot dovolj za tak avto. sedaj pa spet težava. panelo sem odstranil, poskušal nastaviti lego mehanizma vendar niti to ne zaleže. novega motorja ali celoten sistem pa ne želim menjat. mogoče kakšna ideja, kakšen dober predlog? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Golf 3 je starina.
Če si ljubitelj starih avtomobilov, se ti vnaprej opravičujem. Sicer pa zapri šipo, odklopi elektriko za to šipo, et voila.
Na 13 let stari Octavi-ji imam večne probleme z odpiranjem šip. Ne sekiram se več. Avto je tik pred "kanto". Vsa leta mi je dobro služil.
Motor, menjalnik, itd. so še v dobri kondiciji. Leta pa so naredila svoje.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
beary Član

|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
mogoče je res nekoliko star sam vseeno..... drugega si ne morem privoščit. poleg tega pa tvoj odgovor ni rešitev za moj problem. tudi moj avto je popolnoma vredu, mašina komaj 155kkm deluje kot "urca". elektrike ne mislim odklaplat, potem že raje "klikam" da se okno zapre. kako ga naj pa drugače odprem? lukjne za ročno odpiranje? to pa defenitivno odpade!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je kakšna ovira notri oz. karkoli kar bi preprečevalo zapiranje ? To bi bilo potrebno preveriti in najbolje razdreti vse skupaj da se vidi kako teče. Kar pa verjetno si že naredil.
Kolikor pa je meni znano pomik izklapljajo tokovni odklopniki, in možno da je napaka tudi tu, da odklopnik odklopi prej kot bi bilo potrebno za zapreti okno. To bi bil možen vzrok, ampak le v primeru, da je mehanizem dober in se ne zatika, ni ovire, itd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
beary Član

|
Objavljeno: Sre Feb 10, 2010 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
steklo pride do vrha, potem pa se nazaj odpre. poskusil sem tudi da recimo cel mehanizem ne privijem do konca, da bi videl če bi se steklo samo prilagodilo. poskusil sem tudi z nezategnjeno šipo v nosilcu stekla, da bi se tudi tako lahko šipa poravnala vendar tudi to ne pomaga. in kako zgleda ta tokovni odklopnik? je to v samem motorčku ali kako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni