|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
YaNkEE Član

Pridružen-a: Ned 14 Sep 2008 13:47 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.29 Kraj: V osrčju dežele Terana
|
Objavljeno: Sre Nov 05, 2008 12:20 am Naslov sporočila: Inverter / Razsmernik |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me, če ima kdo v lasti kakršnokoli shemo za inverter
12VDC / 220VAC, ki zmore več ali vsaj 1kW.
Za kakršnekoli podatke bom zelo hvaležen  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bo ta v redu? Klik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
YaNkEE Član

Pridružen-a: Ned 14 Sep 2008 13:47 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.29 Kraj: V osrčju dežele Terana
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 1:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam manjši problem in me zanima, če mi bo lahko kdo pomagal. Naredil sem inverter po načrtu iz SE letnik '99 vendrar ne dela kot bi moral. Sumim na transformator vendar si tega ne upam trditi saj mi je g. Dolinšek zagotovil da dela, naročil sem ga pri njemu.
Navil mi ga je: primar 2x9,3V (bifilarno) in sekundar 240V 300VA tako, kot navajajo specifikacije.
Zanima me če je kdo naredil podoben usmernik.
Najbolj bi bil vesel, da nekdo ki ima to narejeno, izmeri debelino žice v primarju ter v sekundarju na transformatorju, kajti sumim, da ima transformator v primarju predebelo žico in mi posledično vezje ne dela.
Hvala za odgovore!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miletre Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.10 Kraj: Maribor - Celje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni