|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2005 7:04 pm Naslov sporočila: inštrument za merjenje voltaže |
|
|
torej stvar je taka:
naredil sem swr meter in zaenkrat merim izhodno napetost kar z multimetrom
zanima pa me kje bi kupil nekakšen voltmeter pomožnosti analogen lahko pa je tudi digitalen merilno območje naj bi bilo od 0mV do 1500mV lahko tudi več velikost naj bi bila taka da ga bi lahko spravil v manjšo škatlo 6cmX12cm
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70754.97
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2005 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2005 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cero, SWR meter z digitalnim panelmetrom, ni najbolj posrečena rešitev. Običajno kaže vse, samo pravilne vrednosti ne. Prednost analognih je tudi ta, da jim lahko narišemo novo skalo, ki direktno prikazuje SWR, pa še kazalec je za take meritve nekako bolj primeren, zoprno je tudi stalno preračunavanje vrednosti, ki jo kaže instrument , v SWR. No, vsaj za moj okus. Tudi za hitro kontrolo napetosti , pri kakšnem popravilu, mi je bolj všeč analogni instrument, še posebej če ni neke zahteve po natančnosti meritve.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2005 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za odgovore in res bolj bi mi ustrezal analogni instrument prav zaradi skale a mogoče imate tudi kakšen naslov za ga nabavit mimogrede link od hte-ja ne dela
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni