|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 8:15 pm Naslov sporočila: linux windows boot |
|
|
Nameščen imam linux (ferix) pa Xp-je pa me zanima kako nastavim v tistem okno ko izbiram kateri sistem želim izbrat da bo windows primarni sistem in ne linux.
Po domače hočem da se mi po tisti nekaj sekundah če nič ne izbereš začene windows in ne linux kot sedaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 10:43 pm Naslov sporočila: Re: linux windows boot |
|
|
Te distribucije sicer ne poznam, drugače ja pa nastavitev zaganjalnika v /boot/grub/menu.lst.
To datoteko odpreš kot root v enem tekstovnem urejevalniku in nekje na vrhu poiščeš vrstico default - zraven je ena številka. To številko popraviš na številko vnosa, pod katerim imaš windowse. Shraniš in ponovno zaženeš računalnik.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem to urejal takole:
https://wiki.ubuntu.com/GrubHowto/ChangeDefaultOS?highlight=%28CategoryDocumentation%29
V konzolo:
sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
V datoteki, ki se odpre popraviš vrstico z besedilom:
default 0
Če je seznam opcij:
Ubuntu
Ubuntu Recovery
Ubuntu Kernel 2.5.4.43
Windows XP Home
Potem moraš default napisat 3
(Ubuntu =0, Ubuntu recovery =1, Kernel=2, WindowsXP=3)
Tisti sudo se uporablja namesto root-a. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sob Nov 08, 2008 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema sem stvar usposobil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni