www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električna indukcija vkablih.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maki1963
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 18:01
Aktiv.: 0.08
Kraj: Škofije

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2008 8:03 pm    Naslov sporočila:  Električna indukcija vkablih. Odgovori s citatom

Hčerki so postavili montažno hišo. Pred montažo luči sem preveril fazo in mi je pokazalo indukcijo.Problem je nastal takrat , ko sem v kopalnici montiral varčno žarnico.Pri uklopljenem stikalu je normalno delovala, pri izklopljenem pa je utripala.Nato sem zamenjal drugo žarnico in je enako utripala.Zanima me, če obstaja kakšna rešitev.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2008 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Varčne žarnice in fluoroscentke še znajo svetiti malo časa, če je v stikalu montirana tlivka za osvetlitev stikala.
Nazaj na vrh
maki1963
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2008 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja v stikalu je tlivka.Pri meni doma je tudi v stikalu tlivka pa se to ne dogaja.
Nazaj na vrh
maki1963
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pardon.
Jaz imam stikalo ko ga uklopim se prižge tlivka. Tam pa se tlivka izklopi pri ukloplenjem stikalu.Ko grem hčerki na obisk bom montiral stikalo brez tlivke.
Nazaj na vrh
markym
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36
Aktiv.: 0.17
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri kaksne nule imaš. V vecini primerov pomaga ze če samo sponke v dozah malo bolj zategneš.
Imel sem primer na neki centralni peči ko je na vtičnico prislo samo 180V. končna ugotovitev je bila slab stik na sponkah.

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maki1963 je napisal/a:
Pardon.
Jaz imam stikalo, ko ga vklopim se prižge tlivka. Pri njej pa se tlivka izklopi pri vklopljenem stikalu. Ko grem k hčerki na obisk bom montiral stikalo brez tlivke.

Točno to je vzrok! Odmontiraj tlivko ali odklopi.

p.s. Upam, da nisi užaljen, ker sem popravil tvoj tekst.

maki1963
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako bom tudi naredil.Užaljen pa nisem.
Hvala vsem za hitre odgovore.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni