www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

HCS300 in HCS515

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
msmiha
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 16:48
Aktiv.: 0.47
Kraj: Slovenske Konjice

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2008 11:47 pm    Naslov sporočila:  HCS300 in HCS515 Odgovori s citatom

Zanima me če je že kdo delal z omenjenim parom HCS300 in HCS515 od Microchipa, ki delujejo na principu KeeLoq, tehnologije?
Kako se stvar spravi v pogon? Kako se sprogramira encoder? Kako se nauči decoder, na različne tipe daljincev...?

harpoon
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23
Aktiv.: 0.50
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 1:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem delal z hcs512 in hcs301 in dela super.

LP Mare
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
msmiha
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko poveš kako si zadevo sprogramiral? Malo kaj več o tem...?
harpoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

z razvojnim kompletom od microchip-a. Drugače ne gre.

LP Mare
Nazaj na vrh
msmiha
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 10, 2008 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak ne saj pa smo iznajdljivi. Kolkor sem gledal application note se da naredit stand-alone programator. Samo tam pri tistem programatorju mi potem ni najbolj jasno kako, vse tiste serijske in identifikacijske številke not vneseš. Kolkor mi je uspelo razbrat je potem sprejemnik samo potrebno naučiti na tisto ID številko, ki jo pošilja oddajnik. Sklepam da potem recimo HCS515 ali 512 aktivira tisti izhod, katerega koda je bila prejeta od naučenega daljinca. Na primer da na oddajniku aktiviram tipko S0, se bo prav tako na sprejemniko aktiviral izhod S0, če bo sprejemnik seveda prepoznal daljineca. Imam prav?
harpoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi sam sem naredil tisti standalone programator. Problem je, ker on ne sprogramira hcs301 v režimu secure learn ampak samo normal learn. To pa pomeni da ni taka zanesljivost varovanja, saj je koda manj bitna.

Ne vem pa, kako boš sprogramiral HCS 512, saj mu moraš vpisati manufactory key.

Jaz imam namenski programator od microchipa, ki pa seveda podpira vse člane družine HCS

LP Mare
Nazaj na vrh
msmiha
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh očitno ne bo zadeva tako lahko izvedljiva kot sem mislil. Glede varnosti me v bistvu niti ne skrbi preveč. Razvojno orodje pa tudi ravno ni poceni za to zadevo. Da se ti 250 dolerjev povrne, je že potrebno kar nekaj takih čipov sprogramirat... Rolling Eyes
harpoon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če rabiš par komadov, ti jih lahko jaz sprogramiram
samo čipe moraš nekje dobit

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 233 dni