www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obremenitev procesorja - flash player

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.38
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2008 9:04 pm    Naslov sporočila:  Obremenitev procesorja - flash player Odgovori s citatom

Opazil sem, da se mi pri predvajanju video vsebin s flash playerjem (24ur.com,...) obremenitev procesorja zelo poveča (na 65%). To se dogaja tako v Firefoxu kot IE. Drugi programi medtem ne delujejo. Na Youtube pa je procesor obremenjen samo 11%.

Ali je kdo že opazil kaj podobnega pri sebi? Se da kaj narediti?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gurug
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 9:19 am    Naslov sporočila:  Re: Obremenitev procesorja - flash player Odgovori s citatom

bolha95 je napisal/a:
Opazil sem, da se mi pri predvajanju video vsebin s flash playerjem (24ur.com,...) obremenitev procesorja zelo poveča (na 65%). To se dogaja tako v Firefoxu kot IE. Drugi programi medtem ne delujejo. Na Youtube pa je procesor obremenjen samo 11%.

Ali je kdo že opazil kaj podobnega pri sebi? Se da kaj narediti?

Meni npr. poptv.si obremeni Core2Duo E8400 3.0Ghz tam okrog 35% ... pa je to popolnoma normalna stvar, ni razloga za paniko Smile
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Zelo povečana obremenitev" pomeni, da je procesor zaseden na 99% z eno samo aplikacijo. Takrat so težave z drugimi programi.
65% ni nobene panike. Očitno ima 24ur višjo kompresijo in PC rabi več procesorske moči za dekodiranje.

Zakaj bi kaj naredil? Saj procesor imaš zato, da kaj dela, ne da spi Smile

bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.38
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
"Zelo povečana obremenitev" pomeni, da je procesor zaseden na 99% z eno samo aplikacijo. Takrat so težave z drugimi programi.
65% ni nobene panike. Očitno ima 24ur višjo kompresijo in PC rabi več procesorske moči za dekodiranje.

Zakaj bi kaj naredil? Saj procesor imaš zato, da kaj dela, ne da spi Smile

No saj vem da ni panike, samo malo me je "zmotilo" to, da ventilator bolj dela, kar posledično pomeni malo več "hrupa". Zato sem pa tudi pogledal v katerem grmu tiči zajec.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni