|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2008 9:04 pm Naslov sporočila: Obremenitev procesorja - flash player |
|
|
Opazil sem, da se mi pri predvajanju video vsebin s flash playerjem (24ur.com,...) obremenitev procesorja zelo poveča (na 65%). To se dogaja tako v Firefoxu kot IE. Drugi programi medtem ne delujejo. Na Youtube pa je procesor obremenjen samo 11%.
Ali je kdo že opazil kaj podobnega pri sebi? Se da kaj narediti? _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 9:19 am Naslov sporočila: Re: Obremenitev procesorja - flash player |
|
|
bolha95 je napisal/a: |
Opazil sem, da se mi pri predvajanju video vsebin s flash playerjem (24ur.com,...) obremenitev procesorja zelo poveča (na 65%). To se dogaja tako v Firefoxu kot IE. Drugi programi medtem ne delujejo. Na Youtube pa je procesor obremenjen samo 11%.
Ali je kdo že opazil kaj podobnega pri sebi? Se da kaj narediti? |
Meni npr. poptv.si obremeni Core2Duo E8400 3.0Ghz tam okrog 35% ... pa je to popolnoma normalna stvar, ni razloga za paniko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
"Zelo povečana obremenitev" pomeni, da je procesor zaseden na 99% z eno samo aplikacijo. Takrat so težave z drugimi programi.
65% ni nobene panike. Očitno ima 24ur višjo kompresijo in PC rabi več procesorske moči za dekodiranje.
Zakaj bi kaj naredil? Saj procesor imaš zato, da kaj dela, ne da spi  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
"Zelo povečana obremenitev" pomeni, da je procesor zaseden na 99% z eno samo aplikacijo. Takrat so težave z drugimi programi.
65% ni nobene panike. Očitno ima 24ur višjo kompresijo in PC rabi več procesorske moči za dekodiranje.
Zakaj bi kaj naredil? Saj procesor imaš zato, da kaj dela, ne da spi  |
No saj vem da ni panike, samo malo me je "zmotilo" to, da ventilator bolj dela, kar posledično pomeni malo več "hrupa". Zato sem pa tudi pogledal v katerem grmu tiči zajec. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni