www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

C meter s PIC16F84
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2003 9:04 pm    Naslov sporočila:  C meter s PIC16F84 Odgovori s citatom

Članek o zanimivem C metru je bil objavljen v reviji Elektor 2/2003. Sam sem ga izdelal in lahko rečem, da je za domačo uporabo kar primeren - za take seveda, ki na multimetru te funkcije nimamo. Pripenjam shemo in slabo sliko instrumenta (takrat še brez ohišja). Priložena pa je tudi tiskanina in software iz domače strani revije.

Lp, Frenki

p.s. Uporabljena je smd varianta PIC-a, ker vsaj meni 20MHz verzije v DIL ohišju ni uspelo dobiti Confused .

cmeter1-1.jpeg
 Opis:
C meter slika 1
 Velikost datoteke:  60.73 KB
 Pogledana:  182 krat

cmeter1-1.jpeg

cmeter2-1.jpeg
 Opis:
C meter slika 2
 Velikost datoteke:  75.58 KB
 Pogledana:  265 krat

cmeter2-1.jpeg

cmet.JPG
 Opis:
Shema C metra
 Velikost datoteke:  65.77 KB
 Pogledana:  299 krat

cmet.JPG

cmeter.zip
 Opis:
SW, tiskanina, ...

Download
 Ime datoteke:  cmeter.zip
 Velikost datoteke:  94.16 KB
 Downloadano:  122 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2003 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Uporabljena je smd varianta PIC-a, ker vsaj meni 20MHz verzije v DIL ohišju ni uspelo dobiti

Frenki,

Že imaš tega SMD na adapterju in v podnožju in imaš mogoče kakega 10Mhz-nega DIL poskusi tega sprogramirat za foro. Koliko sem sam poskušal običajno vsi 04 (4Mhz) so šli do 12Mhz brez problema - višeje nisem probal (torej 3x več kot je definirano)

lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 03, 2003 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, ideja ni slaba - sem pa gledal in vse kar imam doma so 16F84-04 Confused . Ob prvi priliki bom nabavil kakega -10 in poskusim.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2003 7:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je možno uporabiti namesto PIC 16F84 PIC 16F628? Tega namreč imam v 20MHz verziji.

LP
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2003 7:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Direkno ne. Potrebno je spremeniti kodo. 16F628 ima namreč SNR na drugi lokaciji. Definirat je potrebno tudi digitalne izhode/vhode. Po resetu so pri 628 le ti namreč definirani kot AD.

lp
Silvo
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Sep 2003 0:19
Aktiv.: 0.30

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtor priporoča v omenjenem Elektorjevem članku uporabo generičnega TLC555 oz. TS555 vezja. Frenki, kaj si ti uporabil, saj kolikor sem gledal kataloge naših trgovin, teh nimajo na zalogi?

LP, Andrej

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 28, 2004 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtor res priporoča CMOS 555, vendar sem sam uporabil povsem običajni 555 in je zadeva delala. Kasneje sem ga zamenjal z ST-jevim TS555, ki sem ga dobil v eni od Ljubljanskih trgovin. Za moje potrebe dela povsem zadovoljivo in dovolj natančno, le čas meritve večjih elektrolitov je precej dolg.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2004 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pričujoči merilnik sem ravnokar izdelal in deluje OK. Za vse, ki se boste boste lotili projekta, pa prilagam še predlogo za TIV moje izdelave (TIV je predviden za LCD brez osvetlitve).

LP, Andrej

C Meter.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  C Meter.pdf
 Velikost datoteke:  91.73 KB
 Downloadano:  138 krat

Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2004 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me kako se obnese pri meritvi SMD kondenzatorjev ,če je že do kaj meril, predvsem me zanima od 1pF pa tja do 1uF območje ?
Hvala.

castro
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2004 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bi smelo biti nikakršnih ovir.

LP, andrej

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Traflc , probaj tole !

http://elm-chan.org/works/cmc/report.html

lp Slowfly
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Traflc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48
Aktiv.: 1.54
Kraj: Javornik Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2004 6:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly hvala za link .Ravno to bi rabil in sicer v kombinaciji z Elektorjevim C-metrom.
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2004 8:15 pm    Naslov sporočila:  Re: C meter s PIC16F84 Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
p.s. Uporabljena je smd varianta PIC-a, ker vsaj meni 20MHz verzije v DIL ohišju ni uspelo dobiti Confused .

Za vse ki ta merilnik mislite izdelati lahko povem da imajo v HTE Ljubljana na voljo 20MHz PIC-e v DIL izvedbi (zmanjkalo pa jim je 4MHz variant Confused )

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
matej
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Okt 2003 14:00
Aktiv.: 1.14
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2004 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj se povem, da jih hte maribor tudi ima za 1490sit/kom

l.p.
Nazaj na vrh
drago
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 01 Maj 2004 13:22
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 08, 2004 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki

S tvoje priponke sem snel vezje C-metra z PIC, pa se shema tako slabo vidi, da ne morem razbrati vrednosti elementov. Ali lahko kaj pomagaš ?

L.P. drago
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni