www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Monitor - Mitsubishi Diamond Plus 200 - ni zelene barve

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.03
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 10:44 pm    Naslov sporočila:  Monitor - Mitsubishi Diamond Plus 200 - ni zelene barve Odgovori s citatom

Živijo. Imam problem Sad Dobil sem že zgoraj omenjen monitor. Ker se mi je zdela slika malo pretemna sem malo pobrskal po internetu ter prebral da je na VN trafotu trimer z katerim lahko nastavljaš osvetljenost. Malo sem pa tudi premaknil magnetne obročke na koncu katodne cevi. No ko sem monitor nazaj zložil, sem ga vžgal monitor ni prikazoval zelene barve. Zanima me ali kdo vsaj približno ve kaj bi bilo lahko narobe. Tisti magnetni obročki mislim da so namenjeni nastavljanju ostrine, in kolikor sem jih jaz stestiral niso imeli vpliva na barvo. In tudi če na samem software-u monitorja spreminjam intenziteto zelene barve se nič ne dogaja.

Zanima me kaj bi bilo lahko narobe.

Hvala in lep pozdrav

Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno imaš kje slab lot in ti zato ne dela top od zelene barve. Pa prej ko si šaril po monitorju je imel zeleno barvo?
Nazaj na vrh
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja prej ko sem šaril je mel zeleno barvo. Hm kje pa se nahaja top za barve? Kako izgleda?

lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V katodni cevi so topovi, ti preglej in prelotaj elektroniko ki se natakne zadaj na ekran
Nazaj na vrh
markym
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36
Aktiv.: 0.17
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2008 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

okoli vn trafota poglej kateri tranzistor nima dobrega kontakta, vidi se kot luknjica okoli nozice. zadevo prispajkaj in bo.
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf na koncu katodne cevi je bil en slab lot. Zadeva sedaj dela kot mora, edino še nekaj me muči. Čez ekran so dve tanki sivi črti. Sicer so nemoteče vendar me zanima zakaj so se pojavile.

LP

Miha
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trinitron Sony, dve žici
Hoden
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus kaj si točno mislil s tem odgovorom?

Lp
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 1:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve žici sta v katodni cevi in delata senco. To je pri vseh trinitronih tako in je normalno.
Nazaj na vrh
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2008 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

podboj je napisal/a:
Dve žici sta v katodni cevi in delata senco. To je pri vseh trinitronih tako in je normalno.

Točno tako, včeraj sem bil tako zaseden, da sem kar na kratko napisal

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni