Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Edini, za katerega lahko potrdim da deluje je tisti z IR. Ker moji teti je enkrat uspelo (ne spraševati kako) zakleniti ključe v P106. K sreči pa je imel P106 IR ključ. Z TV daljincem mi je avto uspelo odkleniti. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zrij Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40 Prispevkov: 157 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Renaulti (vsaj starejši) so imeli elektropnevmatski sistem (izraz iz tehničnih podatkov proizvajalca) centralnega zaklepanja. Z malo vaje si lahko avto odklenil z navrtano tenis žogico - preizkušeno tudi na mojem pokojnem R18.
Glede na prikazane posnetke je bil naš način "elegantnejši" kot z odmaševalcem odtokov.
Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto za BMWja sigurno ne drži, ker ima konkreten avto RF sistem.
Pa še malenkost, ki jo naivni paranoični laiki niti ne opazijo ... IR daljinec je obrnil v kljuko ... ... sprejemne diode za IR komande imajo namreč vsi pod ogledalom v kabini, če se že uporablja ta sistem.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni bil IR daljinec, ampak elektrošoker. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
v videu pri BMWju je bil IR daljinec
in vem, da iz mojih izkušenj (ker pač nimam BMWja) ne morem trditi(in verjetno ti tudi ne**) da tisti model (ne vem niti koliko je star) ni imel IR sprejemnika, mogoče celo v kljuki*.
*dopuščam možnost da se motim v vsem zgoraj napisanem(ne poznavanje področja)
** ta odgovor ni v nobenem primeru mišljen kot žalitev/provokacija ampak je zgolj izražanja dvoma v 100% pravilnost trditve(mislim, da so IR daljinci bili pred RF) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se oproščam, pogledal sem le prvi video v katerem odklene škodo z šokerjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ena zanimivost. Sodelavec ima Pasata. Ne vem točno letnika. Star kakih pet let. Daljinsko centralno je serijsko vgrajeno - RF z roll kodo (če ?). Namreč pred tednom se mu je zgodilo, da mu je avto odklenila soseda, ki je parkirala zraven njega. (vozilo Polo) Prav tako z vgrajenim daljinskim centralnim. Daljinec polota je delal sicer ravno obratno - Zaklepanje na polotu je pasata odklene. Pasatov daljinec pa ni imel vpliva na polota. Rekel je, da bo vozilo zapeljal na servis, da vidi, če lahko kaj storijo. Tole sporočilo me je spomnilo, da ga vprašam, če je kaj rešil - poročam... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flapho Član

Pridružen-a: Sre 05 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 3:07 pm Naslov sporočila: Re: a se res tako enostavno odpre avte ? |
|
|
To je bilo vse zaigrano, da zgleda kot, da se da na te načine odpirat avtomobile.
To kar ste videli na posnetkih je LARI - FARI. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede lokacije IR sprejemnika, nekateri merđoti so imeli zadevo poleg kljuke na vratih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rhondak Član

Pridružen-a: Sre 06 Feb 2008 17:18 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.65 Kraj: Stari trg pri Ložu
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
to je [slovenščina je zame španska vas] teško kokr se men zdi. sz magnetom se m je sploh zdel smešn k b rabu res tok močnga da ga niti na vratih neb mogu premaknt. kokr jest vem se da golf II odklent kar sz klučam od [slovenščina je zame španska vas] golfa II (majo univerzalne kluče). Pa baje ene luksuzne avte, tako da jim našpricaš vodo v senzor za vlago (kao če pade avto v vodo da se vsa vrata odprejo) mogoče je pa kej res  _________________ VEČ glav, VEČ zela
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zavedati se je potrebno, da je ključavnica "za poštene". Vlomilci se vozila običano ne lotijo tako nežno. Tisti, ki želijo iz vozila kaj ukrast pogosto uporabljajo kar "cegl". (enostavna, preprosta, hitra metoda...)
Ko smo ravno pri ključavnicah. Me zanima, če proizvajalci ključavnic vodijo kako evidenco o svojih izdelkih. Poznam namreč kar nekaj primerov, ko je isti ključ odpiral več ključavnic. Kolega je nekoč na nekem semenarju odnesel stvari v napačno vozilo(Yugo). Vozilo je normalno odklenil ter zaklenil. Šele kasneje, ko so se odpravili domov je opazil, da je zgrešil vozilo. Še sreča, da se tisti ni odpeljal.
Doma mi ključ od garaže odpira vhodna vrata. Ključavnica ni ravno noname (clilindrična Titan Kamnik) Odpiranje sicer ni čisto "tekoče" Ravno zato sem to opazil, ker sem po pomoti izbral napačen ključ. Tudi obratno gre - a precej težje. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Primož Član

Pridružen-a: Ned 05 Dec 2004 22:44 Prispevkov: 231 Aktiv.: 0.97 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Nov 18, 2008 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred nekaj leti sem zjutraj pred trgovino (zelo zaspan), ponesreči s ključem odklenil R5 enake barve, ki je bila parkirana poleg moje. Ugotovil sem šele ko sem se usedel v avto. Brat pa prav tako po pomoti Marutija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|