|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.40 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:29 pm Naslov sporočila: Osnovna plošča ter piskanje |
|
|
Pozdravljeni!
Danes popoldne pridem domov in vidim, da je domač strežnik ugasnjen. Ko pritisnem tipko power se čez kakše 2-3 sekunde pojavi piskanje. Ponavlja se z intervali. Vse skupaj sem priklopil na monitor, da bi videl kakšno je stanje, vendar ne pride niti do biosa. Ponavadi se je pri vklopu računalnika zaslišal le kratek pisk, kar je normalno. Sedaj pa piska kot pri indikatorju srčnega utripa . Prvič vidim takšen pojav, zato sprašujem za vaša mnenja.
Matična plošča je že v letih (Intel Celeron 500MHz), tako da se nebi čudil če bi odpovedala. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.66 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
klik
klik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.64 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je zgleda zaradi izpada elektrike dopoldan kar nekaj računalnikov v okvari ... ravno gledam en strežnik, ki se ne odziva, čeprav je priključen na UPS - upam na najboljše
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.40 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
Poglej, če kaj pomaga. |
Hmm, tole sem malo pogledal. Pri mojem primeru bi naj šlo za Continuous beep (mislim da to pomeni neprestano) ali pa Repeating beep. Hvala, tale tabela je kar lepo napisana, in bo pomagala še pri kakšnem drugem primeru. Problem se pojavi da piska neprestanoma. Diske in podatke sem že rešil, bom probal še z drugo matično ploščo. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.26 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 14, 2008 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se je poslovila matična od serverja kakšen mesec nazaj. Sem ga vklopil in so se le lučke ter ventilatorji prižgali. Potem sem ga konkretno zbrcal, prerukal kartice, rame itd in je normalno vžgal in delal normalno 1 teden skupaj, dokler ga nisem spet ugasnil in s tem dokončno ubil plato Plata je bila precej nova, kondenzatorji kot novi, vse komponente razen plošče so bile brezhibne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Nov 15, 2008 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
trobida, odvisno kakšno piskanje slišiš. Ali iz zvočnika ali iz napajalnika.
Jaz sem najprej pomislil na napajalnik. Če je preobremenjen ali če so elkoti suhi, potem poskuša piskajoče štartat in se ugasne. To lahko ponavlja.
Drugače pa kontinuirani pisk iz zvočnika pomeni napako z RAM-om. To sem danes prakticiral, ko sem zalaufal kišto brez RAM-a. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

|
Objavljeno: Pon Nov 17, 2008 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
trobida, odvisno kakšno piskanje slišiš. Ali iz zvočnika ali iz napajalnika.
Jaz sem najprej pomislil na napajalnik. Če je preobremenjen ali če so elkoti suhi, potem poskuša piskajoče štartat in se ugasne. To lahko ponavlja.
Drugače pa kontinuirani pisk iz zvočnika pomeni napako z RAM-om. To sem danes prakticiral, ko sem zalaufal kišto brez RAM-a. |
Hvala za mnenje. Trenutno sem zadevo rešil tako, da sem zamenjal matično ploščo, ki je še starejša od prvotne . Rami zaenkrat še delujejo, saj sem le te prestavil. Za silo je dovolj. Bom se enkrat podrobneje lotil vsega skupaj. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni