|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 8:31 am Naslov sporočila: Enostopenjski tranzistorki ojačevalnik |
|
|
Za šolo bi potreboval opis delovanja enostopenjskega tranzistorskega ojačevalnika, ker na Googlu nisem našel nič pametnega vas prosim, če lahko nekdo njegovo delovanje opiše tu.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Na netu oziroma na forumu poišči link do knjige Elektronski elementi in vezja, tam boš dobil vse potrebno.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:37 am Naslov sporočila: Re: Enostopenjski tranzistorki ojačevalnik |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Za šolo bi potreboval opis delovanja enostopenjskega tranzistorskega ojačevalnika, ker na Googlu nisem našel nič pametnega vas prosim, če lahko nekdo njegovo delovanje opiše tu. |
"Nic pametnega" nisi nasel zato, ker nisi iskal, oz. ker tebi "pametno" pomeni "nekaj kar lahko copy&pasteam, podpisem in predstavim kot mojo seminarsko".
Ce v Google vpises transistor amplifier, je prvi rezultat iskanja tole, torej opis delovanja enostopenjskega tranzistorskega ojacevalnika.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja sem iskal vendar ne pod angleščino, ker tam nisem ravno doma, poleg tega seminarske naredim sam in ne copy paste.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pregledal sem link v angleščini, ker sem razumel zelo malo stvari sem uporabil google prevajalnik in je seveda nastala polomija.
Našel sem tisto knjigo na tem forumu a je v njej govora predvsem o izračunu, a imam vezje že narejeno, izmerjeno z enosmernimi meritvami in izračunano.
Sicer bi nam delovanje morali najbrž razložiti v šoli a niso. Še vedno iščem enostavno razlago delovanja brez formul in računov.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BostjanVidmar Član

Pridružen-a: Sre 30 Jan 2008 13:46 Prispevkov: 299 Aktiv.: 1.41 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sklepam da si drugi letnik kake elektro šole (vsaj mi smo to delali pri praksi v drugem letniku) in dobro vem, da ste tranzistorje že vzeli pri kakšnem predmetu in je samo stvar da malo pomisliš kako deluje tranzistor in skupaj daš.
Če si delal enosmerne meritve, to pomeni, da nimaš še naspajkanih kondenzatorjev, kateri so namenjeni temu, da prepuščajo skozi le izmenično. Kolektorski upor je za nastavitev delovne premice, bazna upora za nastavitev delovne točke, emitorski upor pa za stabilizacijo delovne točke. Tranzistor pa seveda poveča vhodni signal za faktor beta.
Prosim, če me kdo popravi če kaj ni prav - govorim iz glave
_________________ SHAFT - Loved by FEW Hated by MANY Feared by ALL. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
imam vezje že narejeno, izmerjeno z enosmernimi meritvami in izračunano |
-
Citiram: |
iščem enostavno razlago delovanja brez formul in računov |
-
malce čudno a če pomislim, da sem včasih znal izračunati diferencialno enačbo tretjega reda (ali nekaj podobnega, v glavnem neka huda matematična stvar), pri čemer pa pojma nisem imel, kaj je tu uporabnega, kaj sem pravzaprav sploh izračunal....
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja vezje imam zaenkrat le za enosmerno napetost. No končno sem dobil neko uporabno razlago. Ja in hodim v 2. letnik SŠER.
Hvala vsem!
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.93 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Transistoren
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2008 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
stavek:
Single transistor amplifier
dela na Googlu čudeže
lp, Jože.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oskar345 Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Mar 2009 17:22 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Pon Mar 09, 2009 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
hvala to bo pa prav prišlo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni