|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 10:36 pm Naslov sporočila: Kako odspajkati leadless chip carrier modul |
|
|
Malo nenavadno vprašanje, ampak tega še nisem počel. Zanima me, na kakšen način se lotiti zadeve, da bo reč preživela? Gre za nekaj podobnega temu na sliki.
Lp, Frenki
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
9.77 KB |
Pogledana: |
2419 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal nimam odgovora, ampak me zanima, če imaš v rokah GPS modulčke, ali si tole dal samo kot primer?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ploščo zaščiti z alu folijo, pusti odprtino samo tam, kjer je zadeva dejansko zaspajkana. S pihalnikom toplega zraka segrevaj dokler ni pripravljeno za odstranitev modula.
Ali pa uporabiš pečko, segreješ, odpreš in hitro snameš.
_________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 10:57 pm Naslov sporočila: Re: Kako odspajkati leadless chip carrier modul |
|
|
frenki je napisal/a: |
Malo nenavadno vprašanje, ampak tega še nisem počel. Zanima me, na kakšen način se lotiti zadeve, da bo reč preživela? Gre za nekaj podobnega temu na sliki. |
Živijo,
Take GPS module sem že odspajkoval in gre brez vsakih težav, vsi so preživeli. Jaz najprej dodam malo spajke, da so kontakti dobro omočeni. Taki modulčki se običajno polagajo enako kot vse ostale SMD komponente, zato spajke ni v izobilju in je težko segret spoj. Zatem s spajkalnikom segrevam povezave na eni strani tako, da spajkalnik vlečem vzdolž modula. Istočasno pod modul potiskam tanek aluminijast listič, ki prepreči, da bi se pin zopet spojil z blazinico (padom) na TIV (na Al se spajka ne prime). Take namenske lističe se v kolutku dobi v Buerklinu in so zelo tanki (0.05 mm, širine 6 mm). Ko je ena stran odspajkana, odspajkaš še drugo.
LP Primož.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni