|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pilxy Član

Pridružen-a: Pon 18 Avg 2008 21:23 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: Lj
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 6:38 pm Naslov sporočila: TV kartica - vprašanja in priporočila |
|
|
Pozdravljeni!
Ker se ravnokar selim v novo garsonjero, kjer je že tako bolj malo prostora, sem razmišljal o tem, da bi klasičen TV nadomestil kar z večjim računalniškim monitorjem (22" ali 23"), sliko pa bi dobival z uporabo TV kartice. Sem bolj laik na tem področju, zato vas prosim za kakršnekoli nasvete povezane z mojo idejo.
Katere kartice priporočate za sprejemljivo ceno?
Se da preko katere gledat TV tudi brez da bi bilo potrebno prižigat računalnik?
Kako je z uporabo računalniških zvočnikov v kombinaciji s TV kartico?
Hvala za odgovore!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam sicer externo TV kartico in sicer od pinnacla...sem kar zadovoljen z njo... Kot sprašuješ za zvok.... vse gre preko prižganega računalnika, tudi zvok dobivaš nato iz rač. zvočne kartice...ima pa FM radio, zajem slike, video vhod...daljinec...malo se pozanimaj, rabljeno dobiš na bolhi za par €. _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam od AverMedia, tudi zelo dobra za moje pojme. Ima možnost, da se ekran "razdeli" na 14, 16 ali 20 delov in potem gledaš vse programe naenkrat, katerega klikneš pa slišiš tudi zvok. Kupil v BigBangu, bila je kar draga. Imajo tudi take, ki se priključi direktno na ekran, tako da samo ekran vklopiš in gledaš. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pilxy Član

|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Imajo tudi take, ki se priključi direktno na ekran, tako da samo ekran vklopiš in gledaš. |
Taka bi bla odlična. Nočem stalno prižigat računalnika zato, da bi gledal TV. Se pravi take predvajajo tud zvok oz. imajo izhod za zvočnike? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.30 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
pilxy je napisal/a: |
Imajo tudi take, ki se priključi direktno na ekran, tako da samo ekran vklopiš in gledaš. |
Taka bi bla odlična. Nočem stalno prižigat računalnika zato, da bi gledal TV. Se pravi take predvajajo tud zvok oz. imajo izhod za zvočnike? |
To ne vem, ampaj sigurno imajo. Morajo imeti. Če ne pa pojdi v neko računalniško trgovino in povprašaj, tudi oni ti bojo svetovali. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si najprej nabavil TV kartico Pinnacle. Z njo sem imel že veliko težav z samo inštalacijo, pa tudi kasneje mi neke funkcije niso delovale pravilno, oziroma mojim željam. Tako, da sem že po 1 mesecu obupal in sem jo zamenjal z Leadtek Winfast DV 2000. Z to kartico sem zelo zadovoljen, ni bilo nobenih težav z inštalacijo in jo imam že najmanj 5 let. Zelo dobro se obnese tudi kot video rekorder. Poleg kartice je bil priložen tudi zelo dober program za obdelavo videa( Ulead Video studio 7 in še dva druga uporabna programa). Sedaj se pa odločam za nakup Hauppage HVR 4000 s katero lahko sprejemaš satelitske, zemeljske analogne +digitalne (MPEG4) programe + radio.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pilxy Član

|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
To ne vem, ampaj sigurno imajo. Morajo imeti. Če ne pa pojdi v neko računalniško trgovino in povprašaj, tudi oni ti bojo svetovali. |
Sej mam namen tud po trgovinah mal povprašat. Ampak v vsaki trgovini je zmeraj tako, da ti hočejo prodat svojo robo. Redki so trgovci, ki te pošljejo drugam, ker imajo tam boljše zadeve... Zato se raje prej malo pozanimam, da sploh vem po katerih trgovinah naj pogledam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 12:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, taka škatlica definitivno obstaja. Eksterni tuner z VGA izhodom. Ima tudi avdio izhod.
primer:
http://www.ceneje.si/avermedia-zunanji-tv-tuner-avertv-box7
klikni na link Polni opis.
Obstajajo pa tudi LCDji, ki imajo tuner že vgrajen. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pilxy Član

|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako bi pa zgledala uporaba v kombinaciji z digitalno TV? Recimo SIOL TV ali T2 televizija? Je kdo že sprobal kaj podobnega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Siol kabelska TV ima samo antenski izhod, ker oddaja več kanalov hkrati.
Če pa imaš set-top-box z daljincem, na katerem preklapljaš kanale, pa ima mogoče VGA izhod? _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Lp.
Sam kupil pred letom dni 24'' ekran ravno zaradi gledanja TV preko računalnika. Vendar mi to ni nekako ugovarjalo, zato sem si raje kupil 42'' TV in sem zelo zadovoljen. Drugače sem pa imel ATI theater 550pro. Je bila dobra kartica vendar imela pomankljivost v softweru ter kar dolg čas med priklaplanjem kanalov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pilxy Član

|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Siol kabelska TV ima samo antenski izhod, ker oddaja več kanalov hkrati. |
Pa saj lahko antenski izhod priklopiš na TV kartico, ali ne?
klpzm je napisal/a: |
Sam kupil pred letom dni 24'' ekran ravno zaradi gledanja TV preko računalnika. Vendar mi to ni nekako ugovarjalo |
Kaj ti pa ni odgovoarjalo? Kvaliteta slike, ali kaj drugega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
TV kartice imajo ravno antenski vhod. Vse. Če še imajo kaj druga, je to že nekaj več.
AverMedia (moaj kartica) ima res zelo dolg čas medpreklopom programa. Nekje slabi 2 sekundi. _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Siol kabelska TV ima samo antenski izhod, ker oddaja več kanalov hkrati. |
Pa saj lahko antenski izhod priklopiš na TV kartico, ali ne? |
Ja, samo jaz bi se, če se le da, izognil še N-kratnemu konvertiranju: iz digitalnega (TCP/IP) v baseband analogno, potem v VF analogno (antenski signal), nato nazaj v baseband, potem digitalizirano v pomnilnik in nato nazaj v analogno na VGA izhodu...
Vsaka konverzija poslabša kvaliteto. Kopija od kopije od kopije .. vemo kako to izgleda...
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.50 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Ned Sep 07, 2008 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
klpzm je napisal/a: |
Sam kupil pred letom dni 24'' ekran ravno zaradi gledanja TV preko računalnika. Vendar mi to ni nekako ugovarjalo |
Kaj ti pa ni odgovoarjalo? Kvaliteta slike, ali kaj drugega?[/quote]
Predvsem kvaliteta slike ter tudi opravljanje. Na primer: Zvečer ne moreš zaspati, ampak si že ugasnil računalnik in ga moreš spet prižgati če želiš gledati TV. Mislim, da se ti bolj splača kupit TV.
Sam imam še PS3 in je zvečer, ko se vležeš v poslo predvsem zanimivo malo igrati. Imaš bluetooth ročke tako, da lahko vse opravljaš iz postelje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni