www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Naložil tri sisteme,kako določiti prioriteto zagona ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jahtba
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 23:38
Aktiv.: 1.06
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 9:55 pm    Naslov sporočila:  Naložil tri sisteme,kako določiti prioriteto zagona ? Odgovori s citatom

Lepo sem naložil tri op.sisteme (Win XP,Win 7 32bit in Win 7 64 bit. Vse lepo dela,res s sedmico malo preizkušam,spoznavam sistem,da pri končnem prehodu ne bom taval po nepotrebnem. Moti pa me zagonski meni v katerem se pokažejo tri izbire in sicer za xp in dvakrat enako za windows 7. V xp-jih bi znal spremeniti vsebino vseh treh imen izbire in pa določiti kateri sistem se naloži brez izbire (želel bi XP. Kako se pa to in kje nastavi v windows 7 ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ales
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 22:17
Aktiv.: 0.26
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem včasih za take stvari uporabbljal acronis os selector, se pa da verjetno tudi brez tega kako uredit.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
A.B.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi: Run -> msconfig -> boot
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 08, 2010 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

EasyBCD
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače pa popraviš v boot.ini datoteki lahko napise v boot menu-ju, samo pazi, ker če boš narobe popravil ne boš več prišel v OS.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa rabiš win 7 x32??? Čisto vse dela na win 7 x64, če pa kakšen starejši program ne dela, ali driverji, pa imaš virtual od microsofta z win xp.

Brez potrebe v glavnem 3-je OS-i

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.13
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabi DualBootPro, ViataBootPro ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
EasyBCD

Udejanjil sem ta nasvet katerega učinek je bi vsaj zame enkraten,če sem pričakoval po zagonu nek napis ime programa, pa posebno ozadje,itd - sploh ne,vse je enako kot prej če seveda dodam,da sedaj pokaže naslove sistemov in vrstni red zagona točno tako kot je bila moja želja,izgleda v bistvu kot prenastavitev v samem sistemu brez dodatnega programa.
Lepa hvala za nasvet !
Nazaj na vrh
jahtba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
Kaj pa rabiš win 7 x32??? Čisto vse dela na win 7 x64, če pa kakšen starejši program ne dela, ali driverji, pa imaš virtual od microsofta z win xp.

Brez potrebe v glavnem 3-je OS-i

lp

Preprosto za svoje potrebe če lahko temu tako rečem mi je sam xp popolnoma dovolj,sedmica pa je zato da sem malo zraven,da (malo sem že v letih) preprosto bolje spoznam sam sistem,mogoče celo na ravni poznavanja xp-ja. Zakaj 32 in 64,pa želel bi občutiti razliko v praksi,spomnim se prehoda z 8 bitnega na 16 bitnega,pa kasneje na 32 bitni sistem in so bile te spremembe kar občutne tako v hitrosti,grafikični obdelavi,itd.,kar pa vsaj za zdaj za prehod na 64 bitni sistem ni opaziti. Poznam to,ja pa prepozna več rama itd,vendar bi zadeva morala delati bolje tudi v primeru 3Gb rama,to je enak ram na obeh sistemih.
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2010 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@jahtba aha razumem popolnoma, se pravi torej bolj v "raziskovalni" smeri Wink

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
twom
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 10, 2010 8:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
EasyBCD

Inštalirane imam Win 7 + ubuntu, pa mi EasyBCD najde samo Win 7.
Na njihovi spletni strani piše, da naj bi podpiral vse operacijske sisteme.
Razen če zavajajoče pišejo Win 7 ter ločeno stari Winsi in linuxi.

Lp,
Peter
Nazaj na vrh
Batman
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43
Aktiv.: 1.13
Kraj: Notranjska

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 10, 2010 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje boš moral kar Grub nastavit.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 10, 2010 11:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jup, nekje ima funkcijo, da najde Grub bootloader oz. ga namesti. No, sam sem se tako dolgo igral, da sem moral popravljati inštalacijo Ubuntuja Laughing

Ne vem točno postopka (niti približno *to be honest*) ampak po par poskusih mi je uspelo...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Brane212
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 11:24
Aktiv.: 1.79
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ne zna GRUB zagnati Win7 ?

Vem, da sem to imel nastavljeno na Win2k in WinXP...

Jernej Š.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jun 2007 23:33
Aktiv.: 0.38
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 11, 2010 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

GRUB zna vse. Pri meni lepo deluje Ubuntu + Windows 7 x64. Če inštaliraš Windowse za Linux-om, moraš pač iz Linux-ovega Live CD-ja urediti zadeve (na novo konfigurirati grub in ga ponovno inštalirati v zagonski sektor, ker ga Windowsi prepišejo).

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni