www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

snežne verige
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.94
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 8:29 am    Naslov sporočila:  snežne verige Odgovori s citatom

Mene zanima za to na sliki.Ima mogoče kdo in kako se obnese.Rabil bi samo za v klanec v našem kraju.Sta dva klanca ki ga moram premagati,da lahko proti domev. slika
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s51zg
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2004 17:35
Aktiv.: 2.27
Kraj: JN76BC - Srednje brdo

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav Andrej,

priznam, da prvić vidim take verige. Če sploh tem obroču lahko rečeš verige. Mislim, da je zadeva verjetno kar uporabna za kakšen krajši klanec premagati. Tudi montaža je zelo enostavna, kar se lepo vidi iz posnetka. Pa še v roke te ne bo zeblo, ker so tudi rokavice v kompletu...HI.

LP
Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bilo že enkrat na televiziji in sem pozabil.Ker pa ravno včeraj zvečer sneg na klancu,pa je hudič da v temi montirati verigo.Ki ni enostavno.Zato pa bi raje enostavno montažo toliko da premagaš klanec.
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te "verige" so primerne za pnevmatike, ki imajo dva vzdolžna kanala. Če jih na gumah ni, potem ne moreš uporabljati teh verig.

Sicer pa ne poznam nobenega, ki bi uporabljal te.
Jaz bom kupil navadne, "ketne".

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

včeraj zvečer je bila pot čez Bloke kar zanimiva .

Par tovornjakov je blokiralo pot , nekako so se zavlekli da je lahko šel avto mimo , reševat so jih hodili plugi.

Na ovinku nad Bločicami je zdrsnil fokus.

Verige sem imel pod zadnjimi sedeži - dolgo čsa sem razmišljal ali jih dam gor ali ne - no to ni bilo prav , morl bi jih dt gor.

Ko smo že pri verigah , ima kdo tekstilne verige , kako se obnesejo

http://www.amzs.si/?podrocje=398

MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za takšne razmere je pa quattro zakon. Razz
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam podobno situacijo kot Andrej - zadnjih 100m do hiše se cesta dvigne za 30m, vmes pa je še oster ovinek v ulico.
Če ne bi bilo te situacije verig skoraj nikoli ne bi rabil ...

In zato tudi jaz že nekaj časa iščem tiste "verige" v obliki križa, ki se samo nataknejo od zunaj in zategnejo kot kašen snemalec ležajev - "apciger".

Nekaj podobnega:

Pred leti sem jih videl v Berlinu, ampak so stale 800DEM Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:

QUATTRO v snegu ali ledu sploh ni tako dober kot si nekateri mislijo. Če ga postaviš z eno osjo na led ali pa celo tremi kolesi se ne bo skopal nikamor ... Rolling Eyes

Že stara Lada NIVA ali pa današnji XDRIVE teh težav ne poznata ... Smile
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno ima dandanes tudi quattro kakšna elektronska pomagala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
MarkoM je napisal/a:

QUATTRO v snegu ali ledu sploh ni tako dober kot si nekateri mislijo. Če ga postaviš z eno osjo na led ali pa celo tremi kolesi se ne bo skopal nikamor ... Rolling Eyes

Že stara Lada NIVA ali pa današnji XDRIVE teh težav ne poznata ... Smile

Imeli smo službenega 2,8 6V s katerim sem se kar precej vozil. Pravega snega sicer nisem skusil, zato tega ne morem komentirati. Bi pa rekel, da zaradi teže samega vozila zna iztokova trditev kar držati. Zelo dobro pa se je obnašal na mokri ter seveda suhi cesti. Osebno sem imel občutek, da ima slabe zavore - vzrok tudi zaradi teže vozila. Tovrstno vozilo je sicer namenjeno avtocestam. Začene šele "iti" ko imaš na števcu več kot 100. Laughing Do 100 je moj Swift bolj potegnil Wink Aja, pa poraba - na cestah, kjer sem se voziil 15++ Sad

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tisto snežne nogavice sem tudi pogledal na strani.In tudi mene zanima kako gre.Spomnim se da je moj znanec imel ne vem kako se reče zelene plastike nasajene žebljiči.Izdelala je mislim v Trebnje.O tem ničnovega,najbrž ni v redu.Tisto kar pisal Iztok pa sem tudi videl na strani K-Summit
Samo ne vem koliko stane kako se obnese.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nevem kakšen klanec, ampak zgleda da gre odlično.

http://www.youtube.com/watch?v=C4rhoy-xZBw
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem kar nekaj prevozil z obema pogonoma (A6 3,2 quattro in X5 3,0 xdrive).

Pri AUDIju se zadeva res dobro obnese na suhem in mokrem. V snegu pa sem z njim obtičal, ko sem obračal na ozki cesti in z zadnjima kolesoma zapeljal v plitko ledeno kotanjo ... Evil or Very Mad

Končalo se je točno tako kot na tem filmčku s privoščljivim nasmeškom mimoidočega in kazanjem na tisti Q ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Baje so ravno pri tem primeru audiju vzeli varovalko ven od ABS (tako da potem ne deluje ESP, EDS). Če pa ima audi normalen quattro pogon brez elektronskih pomagal se pa zgodi ravno to kot je na filmčku. (in ta primer se v realnosti naj nebi pripetil)

Sicer je pa tale test tudi zanimiv.
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer nevem kako se obnese quatro pri audiju, lahko pa rečem da 4wd pri swiftu je zakon. V dobrih treh letih kolikor časa ga vozim, še nisme obstal v snegu ali blatu, lahko o bila tri kolesa na ledu ali eno samo ali vsa štiri, vedno se je lepo elegantno odpeljal naprej, pa se večinoma vozim po "hribih". Včeraj, na novo zapadli sneg (15cm) ga ni nič zmotilo, se pelje kot traktor po snegu, tako da verige če že imam v prtljažniku jih imam samo zaradi policajev, na kolesih jih še nisem imel, ker jih dejansko nisem potreboval.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni