www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Odštevalni števec brez nule in z nulo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 8:37 pm    Naslov sporočila:  Odštevalni števec brez nule in z nulo Odgovori s citatom

Kolega ima problem - za glavni števcem je dal dva odštevalni števca. Model je Merlin Gerin ME3, ki ima samo tri faze peljane skozi, nule pa ne. Zdaj se dogajajo čudne stvari (poraba na vsoti obeh odštevalnih je večja od tiste na glavnem). Zanima me če kdo ve kakšna je sploh razlika med modeloma ME3 in ME4 - slednji ima tudi nulo peljano skozi števec. A je mogoče tisti brez nule namenjen izključno trifaznim porabnikom (3f motor) ?

TNX
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
malci
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Aktiv.: 4.03
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot vse kaže, je model ME3 res namenjem samo trifaznim porabnikom (3f motor-ji , .....).

http://dokumentacia.schneider-electric.sk/pdf/ME_tech_data_letEN02.pdf

Za pravilno merjenje v mešanem načinu bo potrebno izbrati model ME4, ali pa klasični števec, ki je verjetno cenejši, samo zna biti problem s prostorom

lp
uroš

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, kolikor sva uspela s kolegom ugotoviti bi rekel da model brez nule smatra da je omrežna napetost 400V, kar pomeni da pri toku 1 A čez eno fazo on meri 400W namesto 230W. temu ustrezno potem kaže za koren 2 preveč...
damn...pa ravno napačna števca ima...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 1:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam med oglasi me4, če mu kaj pomaga?
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj nekaj kontaktira slo uvoznika preko maila in tudi oni ne dajo jasnega odgovora. Problem je ker je ta dva števca kupil cca 2 leti nazaj po zagotovilu prodajalca da bo zadeva delovala na hišni instalaciji Shocked. Zdaj kupovati drugega zaradi neznanja oziroma dezinformacij drugih je malce drago...
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
po zagotovilu prodajalca da bo zadeva delovala na hišni instalaciji . Zdaj kupovati drugega zaradi neznanja oziroma dezinformacij drugih je malce drago...
- Schneider katalog je precej obsežen in jaz osebno ne pričakujem od prodajalca v neki splošni elektrotrgovini, da ve za vsako stvar v vsakem katalogu, kako deluje. Lahko ga vprašam za njegovo mnenje in izkušnje, potem pa to upoštevam ali pa tudi ne.
Drugače pa je, če je to mnenje bilo podano od tehničnega svetovalca firme Schneider. Ampak, kot je že bilo ugotovljeno, bo v vsakem primeru težko reklamirati na način "Gospod, pred dvemi leti ste mi rekli, da bo tole delovalo..." - v dveh letih se je zgodilo marsikaj
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 09, 2008 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

seveda reklamacija ne bo možna, že zaradi časa če nič drugega. Res je da je katalog obsežen, in deloma je tudi res da bi načeloma tako stvar kot je odštevalni števec moral kupovati nekdo, ki zadeve pozna. Je pa tudi res da v katalogu ni nikjer prav posebej napisana razlika med tema modeloma. Odgovor tehnika iz schneiderja je pričakovan - model brez nule je namenjen trifaznim porabnikom v vezavi trikot - torej trifaznim motorjem recimo. In zakaj je tako prekleto težko v navodila to napisati ? Mad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni