|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2011 9:34 pm Naslov sporočila: win xp install problem |
|
|
LP!
moj problem je sledeč, odločo sem se, da na novo inštaliram windows XP SP3. Vstavim CD v CD/DVD pogon in na novo resetiram računalnik. Stisnem F12 in izberem primarni boot device. Na black screenu mi piše da mi CD boota, tako se tudi čuje da CD/DVD rom nekaj dela s CDjem. Nato pa namesto da bi mi vrgo na inštalacijo, mi to preskoči ter mi vrže loading windows 7. V biosu sem izklopil vse ostale (sekunadrni, terciarni) boot devices pa še kr isto. Če pa grem windows inštalirat v windowsu, pa sploh ne [slovenščina je zame španska vas] izbrat možnosti install (je zatemenjena/siva). Lepo prosim če ve kdo naj mi pomaga.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2011 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali si siguren, da imaš boot cd. Po opisu sodeč izgleda, da ni boot cd in ti zato potem gre na boot iz HD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Tor Avg 09, 2011 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
to [slovenščina je zame španska vas] se zaj spomno da [slovenščina je zame španska vas] pozabo naredit, bom zaj probal pa poročam dalje
Preizkušaš potrplenje ? VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 8:37 am Naslov sporočila: Re: win xp install problem |
|
|
blazkox je napisal/a: |
LP!
moj problem je sledeč, odločo sem se, da na novo inštaliram windows XP SP3. Vstavim CD v CD/DVD pogon in na novo resetiram računalnik. Stisnem F12 in izberem primarni boot device. Na black screenu mi piše da mi CD boota, tako se tudi čuje da CD/DVD rom nekaj dela s CDjem. Nato pa namesto da bi mi vrgo na inštalacijo, mi to preskoči ter mi vrže loading windows 7. V biosu sem izklopil vse ostale (sekunadrni, terciarni) boot devices pa še kr isto. Če pa grem windows inštalirat v windowsu, pa sploh ne [slovenščina je zame španska vas] izbrat možnosti install (je zatemenjena/siva). Lepo prosim če ve kdo naj mi pomaga.  |
KOlikor je meni poznano boš bolj težko inštaliral WIN XP če že imaš prej inštaliran WIN7.
NAmreč najbolje je inštalirati prvo WIn XP ( instalacija odvisna od osnovne plošče, ker določene ne podpirajo), nato na prazni del particije instalirati WIN 7 in nato na prazen del paticije še LINUXE itd..
Obratno pa do sedaj mi še ni uspelo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo bi pomagalo, če bi avtor teme pisal razumljivo.
Nekaj je z muko mogoče dešifrirati, samo kaj ko je 3/4 besedila [slovenščina je zame španska vas]™ in mi ne uspe ugotoviti kaj sploh želi.
Očitno še ni jemal tega:
Citiram: |
Slovnična pravilnost besedila vsekakor odraža izobrazbo, oliko, spoštovanje do jezika, naroda, kulture in tudi bralca besedila. Preverjeno besedilo je izkaz odličnosti, pogosto tudi pika na i vašemu izdelku. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 2:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi bilo najbolje zapreti temo. Kajti iz vprašanja se ne da razbrati nič. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Drago_G je napisal/a: |
Verjetno bi bilo najbolje zapreti temo. Kajti iz vprašanja se ne da razbrati nič. |
Res je.  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni