www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

win xp install problem

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blazkox
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00
Aktiv.: 0.30
Kraj: Koroška (Podvelka)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2011 9:34 pm    Naslov sporočila:  win xp install problem Odgovori s citatom

LP!
moj problem je sledeč, odločo sem se, da na novo inštaliram windows XP SP3. Vstavim CD v CD/DVD pogon in na novo resetiram računalnik. Stisnem F12 in izberem primarni boot device. Na black screenu mi piše da mi CD boota, tako se tudi čuje da CD/DVD rom nekaj dela s CDjem. Nato pa namesto da bi mi vrgo na inštalacijo, mi to preskoči ter mi vrže loading windows 7. V biosu sem izklopil vse ostale (sekunadrni, terciarni) boot devices pa še kr isto. Če pa grem windows inštalirat v windowsu, pa sploh ne [slovenščina je zame španska vas] izbrat možnosti install (je zatemenjena/siva). Lepo prosim če ve kdo naj mi pomaga. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2011 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali si siguren, da imaš boot cd. Po opisu sodeč izgleda, da ni boot cd in ti zato potem gre na boot iz HD
Nazaj na vrh
blazkox
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00
Aktiv.: 0.30
Kraj: Koroška (Podvelka)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2011 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to [slovenščina je zame španska vas] se zaj spomno da [slovenščina je zame španska vas] pozabo naredit, bom zaj probal pa poročam dalje Smile

Preizkušaš potrplenje ? VolkD
Nazaj na vrh
darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2011 8:37 am    Naslov sporočila:  Re: win xp install problem Odgovori s citatom

blazkox je napisal/a:
LP!
moj problem je sledeč, odločo sem se, da na novo inštaliram windows XP SP3. Vstavim CD v CD/DVD pogon in na novo resetiram računalnik. Stisnem F12 in izberem primarni boot device. Na black screenu mi piše da mi CD boota, tako se tudi čuje da CD/DVD rom nekaj dela s CDjem. Nato pa namesto da bi mi vrgo na inštalacijo, mi to preskoči ter mi vrže loading windows 7. V biosu sem izklopil vse ostale (sekunadrni, terciarni) boot devices pa še kr isto. Če pa grem windows inštalirat v windowsu, pa sploh ne [slovenščina je zame španska vas] izbrat možnosti install (je zatemenjena/siva). Lepo prosim če ve kdo naj mi pomaga. Smile

KOlikor je meni poznano boš bolj težko inštaliral WIN XP če že imaš prej inštaliran WIN7.
NAmreč najbolje je inštalirati prvo WIn XP ( instalacija odvisna od osnovne plošče, ker določene ne podpirajo), nato na prazni del particije instalirati WIN 7 in nato na prazen del paticije še LINUXE itd..

Obratno pa do sedaj mi še ni uspelo.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 10, 2011 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo bi pomagalo, če bi avtor teme pisal razumljivo.

Nekaj je z muko mogoče dešifrirati, samo kaj ko je 3/4 besedila [slovenščina je zame španska vas]™ in mi ne uspe ugotoviti kaj sploh želi.

Očitno še ni jemal tega:
Citiram:
Slovnična pravilnost besedila vsekakor odraža izobrazbo, oliko, spoštovanje do jezika, naroda, kulture in tudi bralca besedila. Preverjeno besedilo je izkaz odličnosti, pogosto tudi pika na i vašemu izdelku.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.62
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 2:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bi bilo najbolje zapreti temo. Kajti iz vprašanja se ne da razbrati nič.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drago_G je napisal/a:
Verjetno bi bilo najbolje zapreti temo. Kajti iz vprašanja se ne da razbrati nič.

Res je. :closed:

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni