www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Siol - napačno geslo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 8:56 pm    Naslov sporočila:  Siol - napačno geslo Odgovori s citatom

Ravno me je klical sodelavec. Iz vmesnika klienta za povezavo se mu je izbrisalo geslo. Geslo, ki si ga je sicer zapisal očitno ni pravo, kajti sedaj se ne more povezati. Kak je postopek za pridobitev gesla?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz telefonske številke, ki je bila navedena od "naročilu" pokličeš tehnično pomoč in zaprosiš za geslo in uporabniško ime.

Nazadnje urejal/a gkrusi Čet Dec 11, 2008 9:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

pa če je to slučajno siol, se pripravi, da ko čakal kake 3/4 ure na odzivniku
(izkušnje Evil or Very Mad Evil or Very Mad )

lp, boris
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gkrusi je napisal/a:
Iz telefonske številke, ki je bila navedena od "naročilu", pokličeš tehnično pomoč in zaprosiš za geslo in uporabniško ime.

Ti ga povedo kar telefonsko? Vem, da sem imel pred leti v podjetju kar nekaj "caramonj" glede pozabljenega gesla.

gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, samo moraš klicat s prave številke.

Zadnjič je sosedu nekaj odpovedalo, pa se je tudi potem geslo "pozablo", zapisanega pa ni imel. Sem jih klical prvo s svojega telefona, pa so rekli, da če bi klical iz sosedovega telefona (mobitela sicer) bi mi dali geslo. Sem se potem dogovoril, da naj oni pokličejo na tisto številko, ki jo imajo zabeleženo. Tako je tudi bilo in sem brez težav dobil geslo ter uporabniško ime.

Nazadnje urejal/a gkrusi Čet Dec 11, 2008 9:16 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem ti ga ne povedo telefonsko, ker te, ko jih kličeš zaradi napake vprašajo za uporabniško in geslo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.38
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 11, 2008 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadnjič sem jaz klical in sem povedal samo uporabniško ime in so mi povedali novo geslo. Saj mislim, da se ne da uporabiti istega uporabnika na drugi liniji.

Ko sem pa pred leti na firmi to hotel pa ni šlo brez žigosanih papirjev. Očitno zdaj ne komplicirajo preveč.

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 1:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Po mojem ti ga ne povedo telefonsko, ker te, ko jih kličeš zaradi napake vprašajo za uporabniško in geslo.

Vprasajo za ime (da lahko pogledajo dnevnik dogodkov), ne za geslo. Ze tako je bolno, da komplicirajo z geslom, ker so povezave zaklenjene na lokacijo in bi vsi uporabniki lahko imeli isto geslo (denimo "", torej prazen niz) ali pa alternativno, ne bi imeli zaklepa na lokacijo, ker je tako ali tako potrebna ustrezna infrastruktura pri uporabniku in v centrali, da zadeva deluje (sem imel primer, da so znanca odklopili zaradi njihove napake, a da sem prisel do tega, sem zabil ogromno casa z iskanjem neobstojece napake, bi pa lahko preprosto rpeveril z mojim uproabniskim imenom in geslom, ce bi bilo to mogoce).

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
...sem zabil ogromno casa z iskanjem neobstojece napake, bi pa lahko preprosto rpeveril z mojim uproabniskim imenom in geslom, ce bi bilo to mogoce).

User: siol
Pass: internet

Deluje vedno in povsod, ampak samo do SiOLovih strežnikov Wink
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še čudno, da ti niso rekli, da bodo poslali novo geslo preko email-a. Twisted Evil
Nazaj na vrh
cugimed
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 9:32
Aktiv.: 0.11
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno od operaterja na drugi strani. Nekdo ti pove geslo, nekdo pa noče. In v drugem primeru ti ga potem on spremeni oz. zamenja z novim, katerega si pač zaželiš. Moraš pa klicat iz tel. kateri je pri njih zabeležen.

LP

Hvala bogi, da je petek...... :union:

GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izkušnje..
1)Pokličes siol iz domačega telefona, da operater vidi če si pravi uporabnik.
2)Poveš problem in uporabniško ime.
3)Operater povozi staro geslo in dodeli novo geslo (ponavadi kar abc123) po dogovoru.
4)Geslo takoj, ko se logiraš spremeniš.

Do sedaj sem to počel dvakrat (usluga starejšim) in vsakič sem porabil le 5 minut za celoten poseg.

LP GJ
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če jim poveš in pojasniš situacijo, ti pomagajo in povedo vse podatke, ali pa povozijo staro geslo. To vem po izkušnjah, več sosedom rihtam te zadeve. Res je tudi to, da včasih visiš na telefonu kar dolgo časa.
Na daljavo uredijo vse, od nastavitve modema, firmware za modem, in še marsikaj. Sicer pa najprej seveda preizkusiš u:siol pw:internet

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva rešena.
Zgodba...
Sodevec, ki je zgolj uporabnik interneta in elektronske pošte ter ni preveč vešč računalništva je včeraj klical na tehnično pomoč. Svetoval sem mu, naj pove kodo napake, katero vrača klient oz, naj pove da pri prijavi zavrača uporabniško ime oz. geslo. Odgovor s strani pomoči, da je pri njih vse vredo ter da ima po vsej verjetnosti v okvari mrežno kartico.

Danes sem se oglasi do njega - vse skupaj sva rešila v par minutah. Tokrat je bil na drugi strani linije, tehnične pomoči človek, ki ve zakaj gre. Po razlagi težave je objasnil, da so včeraj imeli neke težave, ter da bo zadevo preveri. Po pičlih dveh minutah je internet začel delovati. Uporabniško ime ter geslo, katero je vpisoval sodelavec je bilo pravo - težave so bile na strani Siola.

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 7:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
User: siol
Pass: internet

Deluje vedno in povsod, ampak samo do SiOLovih strežnikov Wink

O, to bi pa prislo takrat zelo prav (in vseeno tisti na tehnicni pomoci ni tega omenil, samo da ne deluje moje geslo drugje). Hvala !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni