www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

uporaba led diode od kartuše

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 12:56 pm    Naslov sporočila:  uporaba led diode od kartuše Odgovori s citatom

Pozdravljeni !

Je že kdo uporabil led diodo, ki jo ima na sebi kartuša od Canon tiskalnika-
Sicer je rdeča. Me pa zanima kako bi se jo dalo uporabit. Zraven je še neko vezje
ki ga pa ne poznam.
Hvala z apomoč!

cip0001.jpg
 Opis:
tole je scan
 Velikost datoteke:  555.16 KB
 Pogledana:  28 krat

cip0001.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.55

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, Canon jo je ze uporabil.
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da to ni posebna dioda, tak da se nima smisla ukvarjat z njo... uporabiš pa jo kot navadno diodo, samo da premosti tisto vezje.
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi te kartuše. Čip namreč pove, koliko barve je tiskalnik že "iztrošil", da ponovno polnjenje kartuše ni mogoče.. (Canon se je s tem zavaroval pred podjetji, ki ponujajo refill kartuš; tako moramo uporabniki nujno kupovati originale..)
Vsaj tako so meni povedali na enem od teh refill-podjetij.

LED je zelo močna za svojo velikost, žal pa sem jaz poskušal z SMD spajkalnikom le-to odstraniti, pa mi v nekje 20 poskusih (beri: 20 LED diod, vezij) ni uspelo in sem obupal.. LED se mi je vedno "obesila" na spajkalnik in ko sem je spravil dol, je bila že, heh, rahlo stopljena.. Ali pa sem ji odlomil nogice, ko sem je vlekel stran itd.. Vem, če bi se potrudil bi mi uspelo, ko pa je bilo bolj za zabavo (in neumnost hehe) je bilo bolj tako-tako...

Mojih 5 centov Razz Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa počne led dioda na kartuši?
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2008 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Kaj pa počne led dioda na kartuši?

O je zelo uporabna zadevica Very Happy
Bolja ko je prazna kartuša (je na dokaj nedostopnem mestu in se zato ne vidi v kartušo noter), bolj utripa LED Wink
Ko je prazna, utripa najhitrejše seveda Razz

Pa še malo "fancy" je za pogledat hehe

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bojan_z
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Maj 2008 20:28
Aktiv.: 1.23
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gkrusi je napisal/a:
Mislim da to ni posebna dioda, tak da se nima smisla ukvarjat z njo... uporabiš pa jo kot navadno diodo, samo da premosti tisto vezje.

ja saj bi premostil samo katere pine
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam podobno vezje od canonovega ploterja. Led sveti ce zvezes 3V na zunanja dva kontakta.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pogosto menjavaš kartuše in če stvar utripa, potem lahko več takih vezij skupaj priklopiš na eno napajanje, pa imaš okraske z lučko za na jelko.
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 13, 2008 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Če pogosto menjavaš kartuše in če stvar utripa, potem lahko več takih vezij skupaj priklopiš na eno napajanje, pa imaš okraske z lučko za na jelko.

Če pa v njih pustiš različno količino barve pa dosežeš še učinek različne frekvence utripanja lako narediš višjeharmonike Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
polhar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11
Aktiv.: 1.53
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
Jaz imam tudi te kartuše. Čip namreč pove, koliko barve je tiskalnik že "iztrošil", da ponovno polnjenje kartuše ni mogoče.. (Canon se je s tem zavaroval pred podjetji, ki ponujajo refill kartuš; tako moramo uporabniki nujno kupovati originale..)
Vsaj tako so meni povedali na enem od teh refill-podjetij.

tudi ponaredke dobiš
http://www.biro.si/si/kartuse-za/canon-g39.shtml
tale naprimer je brez čipa
http://www.biro.si/si/komplet-c-cli-8-c-m-y-bk-gratisc-pgi-5bk-kartuse-za-tiskalnike-pixma-ip4200-ip5200-ip5200r-mp500-mp530-mp800-mp800r-mp830-fenix-c-cli-8c-cli-8m-cli-8y-cli-8bk-gratis-c-pgi-5bk-brez-cipa-i1232.shtml
čip potem prestaviš na novo kartušo in na printerju resetiraš čip (piše vse na njihovi strani)
edino ko ga zresetiraš, potem čip vbistvu ne dela več in ko se enkrat sprazne kartuša, se printer ne bo ustavil
ga pa moraš zresetirati drugače printer ne začne delat, ker še zmeraj misli da ima prazno kartušo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni