www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD 2x16 HTE

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:48 pm    Naslov sporočila:  LCD 2x16 HTE Odgovori s citatom

Ker se učim programirati v Bascomu sem si kupil LCD 2x16 v HTE KLIK!. Ko sem zanj iskal datasheet sem naletel le na neke kitajske strani ki so vodile v temo. Na njem so neke oznake na prvem pinu je napisano 14, na tretjem CN1, na štirinajstem je številka 1 na zadnjih dveh pa 15,16. Ker prvič priklopujem tak LCD me zanima kaj to pomeni oz. če ima kdo datasheet zanj.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej tole, mogoče ti bo kaj pomagalo pri pinoutu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 15, 2008 11:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo pregledal in mogoče bi ustrezalo. Zaenkrat vidim razliko samo v tem da sta zadnja pina zamenjana (A=K). Ne vem pa ali pomeni 1ka na 14.pinu maso ali je kaj drugega Question
Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.63
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tule boš našel kar potrebuješ.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
LEDuser
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No po nekaj minutnem prepričevanju mozille sem končno pogledal datasheet. Datasheet LCDja se mi ne zdi enak mojemu ker je vse obrnjeno ima pa podobo oznako C216L04.
Pogledal sem povezave in opazil da sta dve vezici malo bolj debeli in ker je ena priklopljena na veliko površine bakra sklepam da je ta masa tista poleg nje pa Vss. naprej so verjetno v zaporedju. Bom poizkusil priklopiti.

Misko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15
Aktiv.: 2.35
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No nevem HTE je meni pred enim tednom poslal LCD DEM 16216 in datashet je tu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni