|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.22 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 12:40 pm Naslov sporočila: polavtomatski resize in crop slik.. |
|
|
Nabavil sem foto okvir, ki ima rezolucijo 800x480 pik.
Večino slik, ki jih imam za naložiti je v veliko večji rezoluciji in formatu pa me zanima če obstaja kakšen program da bi naredil najprej resize slike na 800 pik širine nato pa pokazal del zgoraj spodaj ki bi go odrezal pri crop-u na 480pik. Tako bi lahko ročno pokazal kje naj odreže in na koncu bi dobil sliko velikosti 800x480pik.
Trenutno delam v Irfan view-u kjer je postopek ročen in za vsako sliko kar traja..
Obstaja kakšna pol/avtomatika z kakšnim drugim programom? Kakšni makri ali kaj podobnega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriskozjan Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23 Prispevkov: 956 Aktiv.: 4.72 Kraj: Šmarje pri Jelšah
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
sam uporabljam tole
http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/
imaš predpostavljene vrope, kar pride prav, če daš delat slike v foto lab. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70614.69
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam ImageConverter Plus
Ne samo da pretvarja med raznimi oblikami slik, jih lahko tudi obreže, preimenuje, optimizira, doda "watermark"..
Imam licenco in mi ni žal
link _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Dec 17, 2008 6:47 pm Naslov sporočila: Re: polavtomatski resize in crop slik.. |
|
|
teslo je napisal/a: |
Nabavil sem foto okvir, ki ima rezolucijo 800x480 pik.
Večino slik, ki jih imam za naložiti je v veliko večji rezoluciji in formatu pa me zanima če obstaja kakšen program da bi naredil najprej resize slike na 800 pik širine nato pa pokazal del zgoraj spodaj ki bi go odrezal pri crop-u na 480pik. Tako bi lahko ročno pokazal kje naj odreže in na koncu bi dobil sliko velikosti 800x480pik.
Trenutno delam v Irfan view-u kjer je postopek ročen in za vsako sliko kar traja..
Obstaja kakšna pol/avtomatika z kakšnim drugim programom? Kakšni makri ali kaj podobnega? |
Zraven IrfanView si dobil še IrfanView Thumbnails kateri se uporablja za obdelavo večjega števila slik kaj in kako pa na http://optimizacija-slik.blogspot.com/ . _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni